UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-06-06 17:35

Új gyermekbajnokok

A röplabda országos gyermekbajnokságának a hatos döntője után a fiúk között a Sümegi RC, a lányok mezőnyében pedig a Felsőváros Székesfehérvár játékosainak a nyakába akasztották az aranyérmet. A címvédő mindkét nemben érmet nyert, de a trónfosztást nem tudta megakadályozni.

L. G. A hosszú hétvége miatt rendhagyó módon nem péntektől vasárnapig, hanem szombattól hétfőig rendezték meg Békéscsabán az országos gyermekbajnokság (OGYB) hatos döntőjét. A legkisebbek fináléját ugyanolyan módon bonyolították le, mint a többi korosztályét: az első napi csoportküzdelmek után a második napon következett a középdöntő és az elődöntő, majd a zárónapon a helyosztók.

OGYB 2017
OGYB 2017
A csoportkörben a fiúk között a Kecskeméti SI és a MALÉV SC együttese vívta ki az elődöntőbe jutást, a középdöntőből pedig a Sümeg és a címvédő Szolnoki RKSI csatlakozott hozzájuk. Mindkét együttes háromszettes győzelmet aratott, a szolnokiak a MAFC Felsővárost, a sümegiek a Pénzügyőr SE-t győzték le magabiztosan. Az elődöntőben a Szolnok és a MALÉV SC mérkőzése is véget ért három szett alatt, a győztes szolnokiaknak így lehetőségük nyílt a címvédésre. Nagyobb küzdelmet hozott a Kecskeméti SI és a Sümeg csatája, az ötszettesre nyúlt meccset végül a 2-1-es hátrányból fordító sümegiek nyerték. A fiúk összes helyosztója a lehető legrövidebb idő alatt, három játszmában eldőlt. Az ötödik helyért a Pénzügyőr SE a MAFC Felsővárost, a harmadik helyért a Kecskeméti SI a MALÉV SC-t, a bajnoki címért pedig a Sümeg a Szolnoki RKSI-t győzte le 3-0-ra. A címvédés tehát elmaradt, a Sümeg révén új bajnokot köszöntött a korosztály. A lányok küzdelmében a csoportkör után a házigazda Békéscsaba és a Felsőváros jutott egyből a négy közé. A középdöntőben a címvédő Nyíregyháza simán nyert 3-0-ra az UTE ellen, a pótselejtezőn döntőbe jutott Vasas Óbuda és a Gödöllő azonban alaposan megizzasztotta egymást. Az ötszettes csatát a 0-2-ről felálló Vasas nyerte meg. A fordítás vélhetően sokat kivett az óbudaiakból, akik az elődöntőben három játszmában kikaptak a Felsővárostól. A másik elődöntőben a házigazda Békéscsaba szintén három szettben múlta felül a Nyíregyházát, vagyis eldőlt, hogy a lányok között sem lesz címvédés. A helyosztókon a legnagyobb csatát az ötödik helyért vívták, az UTE 3-2-re győzött a Gödöllő ellen. A Nyíregyháza bronzéremmel vigasztalódott, a tavalyi bajnok 3-0-ra múlta felül a Vasas Óbudát. A fináléban elmaradt a hazai ünneplés, a Békéscsaba – bár nagyot küzdött – 3-0-ra alulmaradt a Felsővárossal szemben, vagyis a székesfehérváriak nyakába került az aranyérem. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

ORSZÁGOS GYERMEKBAJNOKSÁG, BÉKÉSCSABA Végeredmény Fiúk: 1. Sümegi RE, 2. Szolnoki RKSI, 3. Kecskeméti SI, 4. MALÉV SC, 5. Pénzügyőr SE, 6. MAFC Felsőváros Leányok: 1. Felsőváros Székesfehérvár, 2. Békéscsabai RSE, 3. Nyíregyháza, 4. Vasas Óbuda, 5. UTE, 6. Gödöllői RC