UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-06-15 18:23

Csenge Győrben

Fodor Csenge (18), a legígéretesebb juniorok leánykézilabdázók egyike négy éves szerződést írt alá a Győri Audi ETO-val. Bartha Csaba klubelnök szerint komolyan számítanak a balszélsőre.

reb Az időszaknak megfelelően pezseg az átigazolási piac, s a jövés-menés az utánpótláskorú kézilabdázókat is érinti. Mint azt Hajdu János, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) női szakágának vezetője már tavasszal jelezte, több játékos is távozik Balatonboglárról. Román Dorina debreceni szerződését gyorsan bejelentették, de nemrég derült ki, hogy az NB I/B-s Mosonmagyaróvár csapatában folytatja pályafutását Dányi Bernadett és Giricz Laura.

fodor_csenge_gyor
fodor_csenge_gyor
A legfrissebb hír pedig a villámléptű és technikás Fodor Csengéhez kapcsolódik: a balszélső a kontinens és Magyarország legjobb klubjához, a Győri Audi ETO-hoz szerződött. „A korosztályos válogatott játékos még a juniorválogatott elleni mérkőzésünkön hívta fel magára a figyelmet, amelyen hat gólt lőtt csapatunknak – nyilatkozta a győri klubhonlapon Bartha Csaba elnök. – Mindemellett Csenge leigazolása jól illeszkedik az idei szezonban megkezdett játékos-politikánkba, miszerint fiatal magyar ígéretes kézilabdázókat igyekszünk a nagycsapat soraiba beépíteni. Az előttünk álló szezonra öt ETO-nevelésű tehetséggel, Pál Tamarával, Varga Emőkével, Binó Boglárkával, Szilovics Fannival és Afentaler Sárával szerződtünk, akik reményeink szerint majdan oszlopos tagjává válhatnak felnőtt együttesünknek. Azt érezzük, Csenge minden szempontból illeszkedik az elképzeléseinkbe. Azon leszünk, hogy minél többet fejlődjön nálunk, és az ETO, illetve a felnőttválogatott meghatározó tagjává váljon.” Csengének nem lesz teljesen új Győr, hiszen még a NEKA-ra igazolása előtt képbe került a Rába-parti város, most viszont négy évre valóban elkötelezte magát. „Nagy megtiszteltetés nekem, hogy az Audi ETO csapatában szerepelhetek – így Fodor Csenge. – Mindent megteszek annak érdekében, hogy bebizonyítsam, van helyem ebben az egyesületben. Óriási lehetőségnek tartom, hogy ilyen közegben, világsztárokkal és Ambros Martín vezetőedzővel dolgozhatok együtt. Már nagyon várom a szezon kezdetét.” Fodor a nyáron csatlakozik a Győr keretéhez, előtte azonban az U19-es válogatottal a celjei korosztályos Európa-bajnokságra készül. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.