UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-19 16:08

Magyar arany a homokon

Nyolc válogatott részvételével rendezték meg Siófokon a Talent Cup elnevezésű U21-es strandlabdarúgó-tornát, amelyen a magyar fiatalok megvédték tavalyi elsőségüket.

Leiner Soma Az MLSZ Strandlabdarúgó szakága egy évvel ezelőtt elsőként rendezett nemzetközi kupát az U21-es korosztálynak.  Az idei megméretésre már nyolc csapat jelentkezett: Csehország, Fehéroroszország, Görögország, Ukrajna, Lengyelország, Spanyolország, Franciaország és természetesen a hazai pályán szereplő Magyarország.

A magyar fiatalok ezúttal sem találtak legyőzőre. Forrás: mlsz.hu
A magyar fiatalok ezúttal sem találtak legyőzőre. Forrás: mlsz.hu
A nyitónap legnagyobb különbségű győzelme a tavalyi győztes magyar csapaté volt: a 8-1-es siker a görögök ellen kiváló rajtnak mondható, főleg ha azt nézzük, hogy Berkes László szövetségi edző dolgát a hiányzók és a kisebb sérüléssel pályára lépő játékosok is nehezítették. A találkozó hőse Turós Viktor volt, négyszer zörgette meg a görög csapat hálóját. Szombaton a magyar válogatott kiélezett csatában, 4-3-ra nyert a spanyolok ellen. Az előrehozott döntőnek is felfogható találkozó egyik hőse Iváncsik Norbert, a hazai csapat kapusa volt, aki amellett, hogy büntetőt védett, több hatalmas bravúrral járult hozzá a sikerhez. A mezőny legjobbja ismét Turós Viktor volt, a dombóvári születésű játékos duplázni tudott. A mieink két győzelmüknek köszönhetően bejutottak a döntőbe, amit a jó formában lévő, magabiztos francia válogatott ellen játszottak. A vendégek szervezett, jó csapatjátéka miatt kemény csatára volt kilátás. A zárónapon a fehéroroszok szerezték meg a hetedik, az ukránok az ötödik helyet, míg a bronzérmes Spanyolország lett. A döntő a vártnál kevesebb izgalmat hozott, bár a siófoki szurkolók ezt vélhetően nem bánták. A magyar csapat hamar előnybe került, érezhető volt rajtuk a bizonyítási vágy, a népes tábor pedig őket éltette a Balaton-parton. Kétség sem férhetett hozzá, hogy a második alkalommal megrendezett Talent Cup is hazai sikerrel ér véget. A fiatalok ügyesen, ötletesen játszottak, meg sem álltak 13 lőtt gólig, míg a franciák csak négyszer találtak be.

A II. Talent Cup végeredménye 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Spanyolország, 4. Lengyelország, 5. Ukrajna, 6. Görögország, 7. Fehéroroszország, 8. Csehország