UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-20 19:03

Edzőmeccsek sora

Az U20-as férfi és női kosárlabda-válogatott is sorra játssza a felkészülési mérkőzéseket. A férfiak Székesfehérváron a románokkal kétszer, míg a nők Franciaországban a vendéglátókkal háromszor csaptak össze.

L. G. A korosztályos kosárlabda-válogatottak közül elsőként munkába álló U20-asok férfiak és nők is felkészülési mérkőzéseken léptek parkettára az elmúlt napokban. Forray Gábor együttese az első mérkőzéseit játszotta Székesfehérváron a románok ellen, míg Cziczás László gárdája már öt találkozón van túl a franciaországi túrát követően.

U20-as női válogatott Franciaország
U20-as női válogatott Franciaország
A férfiválogatott a románok elleni első mérkőzésen végig vezetett a zömében egy évvel idősebb játékosokból álló ellenfelével szemben (a mieinket többségében 1998-as, míg az a román csapatot 1997-es születésű kosarasok alkották), így megérdemelten győzött 83-75-re. Az első két negyed gazdag ponttermése után a második félidőre sikerült rendbe tenni a védekezést, akkor csak 26 pontot kapott a magyar válogatott. A második találkozó szikrázóan kemény játékot hozott, Forray Gábor pedig azoknak a játékosoknak is lehetőséget adott, akik az első mérkőzésen kevesebbet vagy egyáltalán nem játszottak. A románok a második negyedben magassági fölényüket kihasználva elhúztak, és bár a záró negyedben a mieink négy pontra zárkóztak fel, végül nem tudtak fordítani. A románok 75-66-ra nyertek, vagyis visszavágtak az előző napi vereségért. A női válogatott az oroszok elleni két mérkőzést követően Franciaországba utazott, hogy három mérkőzést vívjon a vendéglátóval. Mivel a két csapat az A divíziós Európa-bajnokságon is egy csoportban szerepel, értékes mérkőzések vártak a mieinkre. Miután Angyal Nikolett és Markó Dorina éppen tanulmányi kötelezettségeknek tett eleget, Dubei Debóra pedig a felnőttválogatottal Csehországban szerepel az Európa-bajnokságon, így csak tizenkét játékos kelt útra. Közülük sem volt mindenki bevethető, Studer Ágnes ugyanis kisebb bokasérüléssel bajlódott. Az első, szombati mérkőzésen 92-73-ra nyertek a franciák, a különbség a második félidőben alakult ki a csapatok között. A nagyszünetben csupán egyetlen ponttal vezetett a hazai csapat, amely aztán közel húsz ponttal győzött. Második nekifutásra a végjáték is jóval szorosabb lett, de ismét a franciák örülhettek. Az első félidő a magyarok fölényét hozta, a vendéglátók a harmadik negyed végén vették át a vezetést. A záró negyed óriási csatába torkollott, a kiélezett utolsó perceket követően a franciák 66-62-re nyertek. Hétfőn harmadszor is összecsapott a két együttes, de addigra a magyar csapat létszáma még jobban megfogyatkozott. A vasárnapi, második találkozón Weninger Virág ütést kapott a szemére, de a kórházi vizsgálat alapján a monoklin kívül más nyoma nem maradt az esetnek. Így csak tízen voltak bevethetőek a mieink közül, mégis sikerült legyőzni a házigazdákat. A magyar válogatott az első perctől az utolsóig koncentráltan és harcosan játszott, még a lepattanócsatát is megnyerte, ennek eredménye pedig 69-61-es győzelem lett. Folytatás a hét végén, hazai pályán.