UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-22 18:53

Esély az áttörésre

Csoboth Kevint egy év kölcsönszerződés után végleg leigazolta a Benfica, többek között a játékosként Eb-ezüstérmes, jelenleg edzőként dolgozó Nuno Gomes is szorgalmazta megtartását. Egyelőre ugyanakkor kérdés, szerepet kaphat-e egyszer a felnőttcsapatban, szemben az elmúlt évek topcsapathoz szerződő magyar fiataljaival.

Bruckner Vince Kedden vált hivatalossá, amit az elmúlt hónapokban már sejteni lehetett: a Benfica élt a 17 éves Csoboth Kevin szerződésében foglalt opcióval, és végleg leigazolta a korábban a Kozármisleny kötelékébe tartozó fiatal támadót. Az U17-es Európa-bajnokság egyik magyar hőse jó teljesítményének köszönhetően már a portugálok U19-es együtteséhez térhet vissza a felkészüléshez júliusban.

Csoboth Kevin nagy lehetőséget kapott a Benficától Forrás: index.hu
Csoboth Kevin nagy lehetőséget kapott a Benficától Forrás: index.hu
A hírek szerint négytagú edzői stáb döntött a csatár szerződtetéséről, amelynek tagja volt Csoboth trénere mellett a portugálok 79-szeres válogatott játékosa, Nuno Gomes is. A 17 éves futballista 2016 augusztusában szerződött Lisszabonba, először csak kölcsönben. Kezdetben a szakmai stáb elégedetlen volt vele, nem hozta azt a szintet, amit vártak tőle. Ugyanakkor az évad második felében már megfelelően végezte az edzésmunkát, és az U17-es Európa-bajnokságon is remekül szerepelt a magyar játékos – többek között ennek is köszönheti profiszerződését az idei portugál bajnoknál. Persze nem Csoboth az első fiatal magyar futballista, aki nemzetközileg is elismert, igazi nagycsapathoz igazol. Az elmúlt években számos európai élvonalhoz tartozó együttes szerződtetett fiatal magyar labdarúgót, olyanról ugyanakkor nem tudunk, aki később stabil tagja lett volna klubja első csapatának. A legnagyobb szenzációnak talán Filkor Attila Internazionaléba igazolása számított: az akkor 18 éves középpályást a magyar futball legnagyobb reménységének tartották, sokan biztosra vették, hogy az Internek is meghatározó játékosa lesz. Ugyanakkor nem így történt, két Messina elleni kupameccs kivételével nem lépett pályára az első csapatban. Filkorhoz hasonlóan nem tudott megragadni a három Liverpoolba szerződő magyar, Adorján Krisztián, Németh Krisztián vagy Gulácsi Péter (igaz, utóbbi kettőből mára válogatott játékos lett). Tamás Krisztián Milanba igazolása sem vált be különösebben, a nagycsapatban nem lépett pályára, jelenleg az idei ezüstérmes Videotont erősíti. Csoboth előtt ugyanakkor fényesebb jövő állhat, edzője, Renato Paiva még májusban nyilatkozott róla a Nemzeti Sportnak, elmondta, Kevinnek megvan az esélye, hogy egyszer a lisszaboniak első együttesében szerepeljen: „Azt gondolom el tudja érni az első csapatunkat. Minden feltétel adott számára, ehhez csak rajta és a szorgalmán múlik sikerül-e neki. Ha ilyen ütemben fejlődik tovább, gyorsan a B csapatban találhatja magát, onnan pedig már minden lehetséges.” Amennyiben folytatja a kemény munkát, valamint hozni tudja az U17-es Eb-n és a tavasszal a korosztályos bajnokságban második helyen végző portugál együttesben mutatott játékát, fontos tagja lehet a Benficának a későbbiekben. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.