UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-25 09:27

Szuper elődöntők

Hagyományosan eredményes európai futballhatalmak összecsapására kerül sor a lengyelországi U21-es Eb eldöntőjében. A német–angol- és a spanyol–olasz-összecsapás is remek mérkőzést ígér.

Bruckner Vince Szombaton este véget értek a lengyelországi U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportküzdelmei. A mezőny, ahogyan korábban megírtuk, rendkívül sűrű, mivel a többi világeseménnyel ellentétben erre az Eb-re csak tizenkét együttes kvalifikálhatta magát. Ezért a lebonyolítás is rendhagyóan alakult, a csapatokat négyfős csoportokra osztották, amelyekből a csoportelsők mellett a legjobb második helyezett jut elődöntőbe. Az A csoportban a címvédő svédek és a házigazda lengyelek mellett az angolok, valamint a szlovákok kaptak helyet. Bizonyára nem sokakat lep meg, hogy az U20-vb-n is győztes angolok végeztek a négyes élén. A második helyet viszont váratlanul nem a tavalyi győztes svédek, és nem is a lengyelek, hanem a csoportban elsőre ránézésre leggyengébbnek tűnő szlovákok szerezték meg, igaz, az végül nekik sem ért továbbjutást. Egyértelműbb volt a helyzet a B csoportban: a spanyolok és a portugálok kiemelkedtek. Csatájuk a csoportelsőség mellett a továbbjutásról is döntött, mivel – mint utólag kiderült – a második helyezett ebből a négyesből sem érte el az elődöntőt. Végül a spanyolok százszázalékos mérleggel zártak, a szerb és macedón együttesnek csak a harmadik-negyedik hely maradt.

Az olaszok Németország elleni győzelmüknek köszönhetik a négy közé jutást Forrás: uefa.com
Az olaszok Németország elleni győzelmüknek köszönhetik a négy közé jutást Forrás: uefa.com
A legkiegyenlítettebb négyes a C csoportot alkotta, ahonnan a papírformának megfelelően az olasz és a német együttes jutott tovább, előbbi csoportelsőként, utóbbi legjobb másodikként. Ugyanakkor a dán és a cseh együttesnek sincs oka a szégyenkezésre, mindkét gárda meg tudta nehezíteni a nagyok dolgát. Kialakult tehát a keddi elődöntők párosítása. Ha az Eb előtt megpróbáljuk összeállítani az álomnégyest a végjátékra, az nem sokban különbözött volna a kialakult valóságtól. Mind a német–angol-, mind a spanyol–olasz-mérkőzés szuperrangadónak számít, hatalmas izgalmakra és remek futballra van kilátás a lengyelországi viadal hátralévő részében. Az elődöntő színhelye Krakkó lesz kedden; előbb (18 órától) a németek, majd (21 órától) a spanyolok mérkőzésére kerül sor. További korosztályos híreik LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

U21-ES LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG A csoport Svédország–Anglia 0-0, Lengyelország–Szlovákia 1-2, Szlovákia–Anglia 1-2, Lengyelország–Svédország 2-2, Szlovákia–Svédország 3-0, Anglia–Lengyelország 3-0 A csoport végeredménye: 1. Anglia 7 pont, 2. Szlovákia 6 (6-3-as gólkülönbség), 3. Svédország 2, 4. Lengyelország 1 B csoport Portugália–Szerbia 2-0, Spanyolország–Macedónia 5-0, Szerbia–Macedónia 2-2, Portugália–Spanyolország 1-3, Szerbia–Spanyolország 0-1, Macedónia–Portugália 2-4 A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 9, 2. Portugália 6 (7-5), 3. Szerbia 1, 4. Macedónia 1 C csoport Németország–Csehország 2-0, Dánia–Olaszország 0-2, Csehország–Olaszország 3-1, Németország–Dánia 3-0, Csehország–Dánia 2-4, Olaszország–Németország 1-0 A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6, 2. Németország 6 (5-1), 3. Dánia 3, 4. Csehország 3 Az elődöntő párosítása: Anglia–Németország, Spanyolország–Olaszország