UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-06-29 09:36

Pálmarsson nyomdokain

A német THW Kiel szeretné leigazolni a 17 éves izlandi Gisli Thorgeir Kristjánssont, a tinédzser kézilabdázó egyelőre azonban maradna a Hafnarfjördurban. Ha egy év múlva váltana, a veszprémi klasszis honfitárs, Aron Pálmarsson útját követné.

reb A Handball World című szaklap arról számolt be, hogy a THW Kiel élénken érdeklődik a 17 éves Gisli Thorgeir Kristjánsson után – írta meg a hetmeteres.com. Kristjan Arason, az ígéretes kézilabdázó édesapja, a Gummersbachot is megjárt, kiváló játékos azonban elmondta, hogy a fia a következő idényt még biztosan hazájában tölti, jelenleg a Hafnarfjördurt erősíti.

izlandi_tini
izlandi_tini
Ha a 17 éves játékos valóban marad Izlandon, ám egy év múlva vált, akkor ő is 19 évesen igazolhatna Kielbe, akárcsak egykor Aron Pálmarsson veszprémi bombázó. A 18. születésnapját július 30-án ünneplő Thorgeir tavaly nyáron egyéves szerződést írt alá a Hajnarfjördurral. Kristjánsson korosztályos válogatott, 2016-ban részt vett a Horvátországban rendezett U18-as Európa-bajnokságon. A balátlövő szépen termelte a gólokat, a szerbeknek és a németeknek nyolc, míg az utolsó, a szerbek elleni helyosztón 16 (!) gólt szerzett, összesen 53 találattal járult hozzá az izlandiak hetedik helyéhez – az Eb-n egyébként Thorgeir édesapja irányította az izlandi korosztályos együttest.