UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-07-18 22:39

Angol lecke

Az MTK Budapest második csapata a Liverpool U23-as együttesét fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A magyar csapat zömét a Sándor Károly Akadémia növendékei adták, és bár fiataljaink a mérkőzés nagy részében felvették a versenyt a vörösökkel, végül sima vereséget szenvedtek. A meccs tömeget vonzó mellékeseménye volt, hogy a 'Pool legendája, Steven Gerrard, az 18-as csapat újdonsült edzője is megjelent – a díszpáholyban.

Leiner Soma Kis túlzással állíthatjuk, nem volt még ekkora hangulat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol az MTK Budapest második csapata a Liverpool U23-as együttesét fogadta. A nézőtér azon része, amelyet megnyitottak a szurkolóknak, megtelt, no nem a hazai szurkolókkal. A nézők döntő többsége vörös mezben érkezett, és Steven Gerrard nevét skandálta. Nem véletlenül, hiszen a meccset az angol csapat U18-as különítménye - amely szintén Telkiben edzőtáborozik -  is a helyszínen tekintette meg, a gárda újdonsült edzője pedig a Liverpool élő legendája. A nézőtér őt éltette, noha csak pillanatokra lehetett szemügyre venni a páholyban.

Az angolok ikonja, Steven Gerrard is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, a szurkolók nagy örömére Forrás: Török Attila
Az angolok ikonja, Steven Gerrard is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, a szurkolók nagy örömére Forrás: Török Attila
Természetesen a mérkőzést is lejátszották... Az első percek bátor hazai játékot hoztak. Öröm volt látni, hogy az MTK – amelynek keretét egy kivétellel a Sándor Károly Akadémia növendékei alkották – agresszíven, kezdeményezően lépett fel. A hetedik minutumban Schäfer és Szuhodovszki kombinációját követően utóbbi tálalt középre, a vendégek kapusa, Shamal George nem tudott tisztázni, Szerencsi Miklós pedig az üres kapuba passzolt (1-0). Gyorsan jött az angol válasz: a tizenegyedik percben Brannagan balról beívelt szabadrúgását a középhátvéd Nathaniel Phillips bólintotta Varga kapujába (1-1).  Fél óra játékot követően már a vörösök vezettek, a villámgyors Gomes hagyta faképnél a teljes hazai védelmet, majd passzolt önzetlenül középre, a felfutó Williams pedig könnyedén lőtt a hálóba (1-2). Ekkorra már egyértelmű volt a vendégek fölénye, az újabb gólra sem kellett sokat várni: az MTK másodszor aludt el középen, rögzített szituációt követően, a félidő legjobbja, Toni Gomes fejelte a jobb alsóba Brannagan szögletét (1-3). Az MTK fiataljai nem adták fel, és a harmadik vendég találatot követően magukhoz ragadták a kezdeményezést. Erőfeszítéseik a 39. percben értek góllá, Takács Ronald pimaszul fektette el George kapust, majd lőtt az üresen maradt kapuba (2-3). Ugyan hátrányban vonult szünetre az MTK, de maradt esélye a második félidőre.
Szép számmal érkeztek a Liverpool magyarországi táborából
Szép számmal érkeztek a Liverpool magyarországi táborából
A játékrész azonban nem a kék-fehérek szája íze szerint kezdődött, ugyanis egy perc sem telt el, és már újból két gól volt a Liverpool előnye. A félidőben beállt Adekanye szúrt bele Brewster beadásába (2-4), majd a ziccerét is kihasználta a 66. percben (2-5), eldőlni látszott a mérkőzés. Az MTK fiataljai elfáradtak a végére, és bár mindkét oldalon adódtak helyzetek a hajrában, második félidei magabiztos játékának köszönhetően végül meggyőző fölénnyel diadalmaskodott a Liverpool U23-as együttese. A lefújást követően nyilatkozott honlapunknak a vendégek érthetően mosolygós vezetőedzője, Neil Critchley. „Rosszul kezdtünk, fokozatosan vettük fel a mérkőzés tempóját, de felnőttünk a feladathoz. Remek gólokat szereztünk, és nagyon sok pozitív teljesítményt láttunk. Természetesen van még mit javítanunk, de csak az előszezon elején járunk. A stadion fantasztikus, tudtuk, hogy nemrég lett kész, szerencsések a srácok, hogy itt játszhattak. Az edzőtáborban is kiváló körülmények fogadtak minket, minden adott az eredményes felkészüléshez. Először vagyok Magyarországon, így számomra is új minden, nagyon várjuk a szerdai városnézést Budapesten. Végezetül köszönjük a szurkolást, nem számított rá egyikünk sem, hogy ilyen sokan biztatnak minket. Azt hiszem, ez is a Liverpool erejét mutatja.” A liverpooliak magyarországi vendégszereplése ezzel nem ért véget, szombaton az U23-as együttes mellett Steven Gerrard tanítványai is pályára lépnek, mégpedig Lipóton, a Rapid Wien korosztályos csapatai ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS MTK Budapest II–Liverpool FC U23 2-5 (2-3) Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion MTK Budapest II: Varga (Papp 79.) – Sági (Szekeres 79.), Talabér (Thiam 17.), Nagy Zs. (Sziklási 74.), Nagy M. (Schrammel 60.) – Lustyik (Varjú 74.), Bayer – Szuhodovszki (Varga 59.), Schäfer, Takács (Szabó 60.) – Szerencsi (Tóth 74.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor Liverpool FC U23: George – Whelan (Coyle a szünetben), Phillips (Parker a szünetben), Jones (Masterson a szünetben), Hart (Brewster a szünetben) – Williams, Virtue-Thick (Alves a szünetben), Brannagan – Kane – Gomes (Adekanye a szünetben), Dhanda. Vezetőedző:Neil Critchley Gólszerzők: Szerencsi (7.), Takács R. (39)., ill. N. Phillips (11.), J. Williams (29.), T. Gomes (34.), Adekanye (46., 66.)

 További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.