UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-22 18:20

Könnyed nyitány

Győzelemmel rajtolt a magyar leány kosárlabda-válogatott az Udinében zajló U19-es világbajnokságon. Balogh Judit együttese 44 ponttal múlta felül a csoport leggyengébb tagjának számító mexikóiakat.

L. G. Az Udinében zajló U19-es leány kosárlabda-világbajnokság első csoportmérkőzésén az a mexikói csapat várt a magyar válogatottra, amely eredetileg nem is kvalifikálta magát a tornára, viszont a brazil szövetség tagságának felfüggesztése miatt a sportág nemzetközi szervezete a mexikóiakat kérte fel a beugrásra.

Gereben
Gereben
Azt előzetesen is sejteni lehetett, hogy a ők képviselik a legkisebb játékerőt a kvartettben, arra azonban azért nem számítottunk, hogy mindössze öt perc után edzőmérkőzéssé válik az összecsapás. A magyar válogatott addigra már tíz ponttal vezetett, és a játék minden elemében felülmúlta a lelkes, de a kosárlabdázásból jóval kevesebbet tudó ellenfelét. Balogh Judit együttese olykor tetszetősen, olykor hibákkal tarkítva játszott, de nehéz volt fenntartani a koncentrációt a hatalmas különbség miatt. Amikor a magyar csapat odafigyelt a védekezésre, akkor támadásban a ziccereket gyakorolhatta, de a harmadik negyedben például egyik csapat sem a védőmunkával volt elfoglalva. A szövetségi kapitány már a mérkőzésen elejétől kezdve ötpercenként sort cserélt, de az ötösök összetételét azért folyamatosan variálta. Így mind a 12 játékos pályán töltött legalább 12 percet, ami egészen biztosan jól jön a folytatásban. A különbség a változó felállás ellenére folyamatosan nőtt, a mieink Boros Dorka kosarával a százpontos határt is átlépték. A végső dudaszó 111-67-es magyar vezetésnél harsant fel. Válogatottunk összességében könnyedén ütötte ki szerényebb képességű ellenfelét. A 44 pontos siker mellett annak is örülhettünk, hogy minden magyar játékos szerzett pontot. Bemelegítésnek jó volt az összecsapás, ennél azonban csak nehezebb mérkőzések következnek a folytatásban. A magyar válogatott vasárnap 14 órakor a japánok ellen lépnek parkettára, akik meglepetésre 66-61-re legyőzték a nyolc U17-es világbajnokkal felálló ausztrálokat. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U19-ES VILÁGBAJNOKSÁG, UDINE D csoport, 1. mérkőzés Magyarország–Mexikó 111-67 (25-11, 21-13, 34-24, 31-19) Magyarország: Kányási 13, Pusztai 4, Dúl 5, Czukor 14, Juhász 17. Cs.: Lelik 9/3, Gereben 20, Boros 6, Karagits 2, Mérész 4, Varga 4, Török 13/9. Szövetségi kapitány: Balogh Judit