UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-03 15:31

Jöhetnek a franciák

Két remek győzelmével nagyon magabiztosan jutott tovább a középdöntőből, s készülhet a franciák elleni elődöntőre az U19-es leányválogatott a korosztály szlovéniai Európa-bajnokságán. Hajdu János szövetségi edző beszél honlapunknak az eddig mutatott játékról, a csütörtöki regenerációról és az ellenfélről.

Bruckner Vince Roppant meggyőző játékkal és nagy magabiztossággal jutott a legjobb négy közé a junior leányválogatott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon. Hajdu János csapata csoportelsőként jutott tovább − a svédek elleni tét nélküli meccsen kapott csak ki − a középdöntőbe, s ott az oroszok és a norvégok elleni mérkőzést is nagy fölénnyel megnyerte. A szövetségi edző honlapunknak elmondta, eddig minden úgy alakult, ahogyan azt a kontinensviadal előtt elképzelte. „Egyértelmű célunk volt első vagy második helyen a középdöntőbe kerülni. A svédek elleni meccs a pihentetés jegyében telt, ott nem elsősorban a győzelemre játszottunk. Az oroszok és a norvégok felett aratott sikerért azonban végtelenül büszke vagyok a csapatomra, fantasztikusan játszott."

Hajdu János eddig rendkívül elégedett a csapatával Forrás: jochapress.hu
Hajdu János eddig rendkívül elégedett a csapatával Forrás: jochapress.hu
Hajdu hozzátette, hogy az orosz csapatból hiányzott néhány kulcsjátékos, nem a legerősebb együttesükkel érkeztek, de a legyőzésük így is hatalmas fegyvertény, különös tekintettel arra, hogy a magyar keretben sem található az összes kulcsember. A csütörtök viszont már teljesen az elődöntőre való felkészülés jegyében telt, a játékosok programjában szerepelt kötelező relaxálás, wellness. Délután egyórás edzés, majd videózás, végül társasjátékkal zárul a nap. A szakvezetőt természetesen a francia csapatról is kérdeztük. Hajdu János természetesen jól feltérképezte az ellenfelet. „Az Európa-bajnokság eddigi mérkőzéseiből egyértelműen kiderült, hogy a franciák fizikálisan kiemelkednek a mezőnyből. Igyekszünk úgy megszervezni a védekezést, hogy meg tudjuk állítani az ellenfél rohamait. Biztosan kulcsfontosságú lesz a kapusaink teljesítménye is, fontos, hogy kitartson a jó formájuk.” Egy biztos, hatalmas csata lesz.