UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-06 20:56

7-2 az olaszok ellen

Második mérkőzését is megnyerte a férfi-juniorválgoatott az belgrádi U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György együttese ezúttal az olaszok korosztályos csapatát győzte le 7-2-re, ami jó eséllyel a csoportelsőséget jelenti a mieinknek.

B. V. Szombaton könnyed, inkább edzésnek beillő mérkőzéssel kezdte a belgrádi U20-as világbajnokságot a férfi juniorválogatott: a dél-afrikai együttest 26-2-re győzte le. A második játéknapon, vasárnap már feltétlenül nehezebb találkozóra számíthatott Horkai György együttese, mivel a tavalyi Európa-bajnokságon éppen az olaszok búcsúztatták a mieinket − történelmi körülmények között. Tehát volt miért visszavágni, a játékosok már a kontinensviadal előtt külön készültek erre a csatára. Nem véletlenül. Már az első percekben kiderült, hogy jóval nagyobb küzdelemre van kilátás, mint a szombati „edzőmérkőzésen”. A nyitónegyed roppant szorosan alakult, mindössze egy gól született, Szatmári Kristóf révén, emberelőnyös játékból. De nem lehet elmenni szó nélkül Vogel Soma fantasztikus bravúrjai mellett, aki valósággal lehúzta a rolót a kapunk előtt.

Vogel Soma gyönyörű védésekkel járult hozzá a juniorválogatott olaszok elleni sikeréhez
Vogel Soma gyönyörű védésekkel járult hozzá a juniorválogatott olaszok elleni sikeréhez
A második negyedben is hasonló mederben folyt az összecsapás egyik csapat sem tudott mit kezdeni az ellenfél remeklő védelme ellen. Ebben az etapban a válogatott húzóembere, Manhercz Krisztián szólt a mérkőzéshez, és továbbra is csodálatos Vogel-védéseket láthattunk. A nagyszünetre 2-1-es magyar előnnyel vonultak a felek. A harmadik játékrészben kinyílt a gólzsák, és a Horkai-csapat eldöntötte az összecsapás sorsát. A felnőtt-világbajnokságon is villogó Manhercz két gólja mellett Burián Gergely és a nagyot harcoló center, Simon Henrik is betalált. A 6-2-es részeredmény pedig azt jelentette, hogy a zárónegyed csak formalitás lesz. A vége ennek jegyében telt, a magyar csapat taktikusan játszott, s végül – tovább növelve az előnyét – 7-2-re legyőzte a nagy riválist. Az ötgólos siker pedig amellett, hogy sikerült visszavágni a tavalyi vereségért, valószínűleg a csoportelsőséget jelenti, ehhez Egyiptom és Kanada korosztályos csapatát kell legyőzniük Manherczéknek. Azt követően pedig kezdődik a vébé érdemi része, a kiesés szakasz.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD D csoport, 2. forduló  Magyarország–Olaszország 7-2 (1-0, 1-1, 4-1, 1-0) Gólszerzők: Manhercz 3, Simon 2, Szatmári, Burián 1-1,  ill. Campopiano, Mezzarobba 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.