UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-08-13 22:30

Maradt az egy kvóta

Bár a fiúk vasárnapi döntőjében nem sikerült a kvótaszerzés, a magyar öttusázóknak mégsem kellett csalódottan hazatérniük a Portugáliában megrendezett ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyről. Ketten is 37 fős mezőny élbolyában fejezték be a küzdelmet: Viczián Bence a hatodik Válik Ferenc a hetedik, Tamás József pedig a tizenkilencedik helyen végzett. A jövő évi Buenos Aires-i játékokra lesz még alkalmuk indulási jogot szerezni.

gy.Gulyás Michelle magabiztos szombati győzelme után hasonló bravúrban reménykedhettek az öttusázó fiúk is a Portugáliában megrendezett ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyen, ám nekik elég balszerencsésen indult a nap. Katona Bálint (17) megbetegedett, s mivel 39 fokos láza volt, Szloboda József, utánpótlás szövetségi kapitány nem engedte indulni. Háromfősre csökkent tehát a magyar csapat, amely a kis közjáték ellenére is remekül kezdett. Válik Ferenc (16)  második lett vívásban, Viczián Bence (16) a hatodik, egyedül Tamás József (17) csúszott ki az élmezőnyből, ő tizenhatodikként tette le párbajtőrét.

Ifjúsági olimpiára mennének a fiatalok Forrás: utanpotlassport.hu
Ifjúsági olimpiára mennének a fiatalok Forrás: utanpotlassport.hu
Ezt követte az úszás, ahol Tamás József élete legjobb idejét (2:01) úszva a második helyen végzett, a többiek pedig a középmezőnyben. Mivel ebben a korosztályban még nincs lovaglás, már következett is a mindent eldöntő kombinált szám. Válik a negyedik, Tamás a hetedik, Viczián pedig a tizenegyedik helyről várta a végjátékot, ami ez utóbbinak sikerült a legjobban s fel is jött a hatodik helyre. Ez persze cseppet sem volt meglepő, hiszen Bence egyébként is jó ebben a számban. A másik két fiúnak ezzel szemben kevésbé jól sikerült a finálé. Válik a hetedik helyre csúszott vissza, mert gyengébben futott, viszont szenzációsan vívott, Tamás pedig éppen fordítva, kiválóan futott, ám rosszul célzott, s végül csak a 19. helyet sikerült megszereznie. Miután kvótát csak a dobogósok kaphattak, a fiúk lemaradtak róla. Szloboda József honlapunknak értékelte a két napos viadalt: „Maradéktalanul elégedett vagyok a küldöttség teljesítményével, hiszen a lányok között már van egy biztos helyünk az ifjúsági olimpiai játékokra. Azt, hogy a fiúknak ez nem sikerült, egyáltalán nem tartom aggasztónak, hiszen a jövő évi korosztályos világbajnokságon még lesz alkalmunk kiharcolni, és a ranglistás helyek is számítani fognak. Viszont a mutatott teljesítmény bizakodásra ad okot, a fiúk közül ketten is az első tízben végeztek, ami nekik is és nekünk is ösztönzést jelent a további munkához. Egyébként a lányok között is szeretnénk még helyeket szerezni, náluk sem elégszünk meg eggyel.” További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.