UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-08-14 17:17

Enyhe előrelépés

A labdarúgó NB I ötödik fordulója enyhe előrelépést hozott az előző játéknaphoz képest a fiatalszabályba tartozó játékosok szerepeltetésében. Az előző heti adatokhoz képest valamelyest nőttek a játékpercek, ezúttal tizenkét klub szerepeltetett 1997. január 1. után született labdarúgót. Murka Benedek és Tóth Máté gólpassza mindenképp örömteli.

Bruckner VinceAz előző fordulóban produkált, gyengének számító statisztikához képest több 1997. január 1. után született játékost vártunk a csapatokba, mivel a negyedik fordulóban tizenkét együttesből mindössze hétnek a vezetőedzője küldött pályára fiatal labdarúgót. Mondhatjuk, hogy az ötödik játéknapon valamelyes előrelépés történt: kilenc csapat tizenkét játékosa szerepelt az élvonalban, és összesen 671 percet játszott. Igaz, gólt ezúttal nem szereztek a fiatalok, de ettől függetlenül akadtak jó teljesítmények a fordulóban. Két fiatal például aktívan közreműködött csapata egyik góljában.

Murka Benedek gólpasszt adott a Mezőkövesd elleni bajnokin Forrás: csakfoci.hu
Murka Benedek gólpasszt adott a Mezőkövesd elleni bajnokin Forrás: csakfoci.hu
A Vasast erősítő Murka Benedek 74 percet töltött a pályán a Mezőkövesd elleni mérkőzésen, az angyalföldiek gólját pedig az ő kényszerítőzése előzte meg Kulcsár Tamással. A 19 éves szélső emellett gólt is szerezhetett volna a 70. percben, a bal felsőbe próbálta tekerni a labdát, lövése azonban célt tévesztett. Az 1-1-re végződött mérkőzést egyébként végigjátszotta a piros-kékek között Szivacski Donát és a mezőkövesdi Szalai Attila is. Szintén aktív közreműködője volt a Haladás−Balmazújváros-találkozón a szombathelyiek harmadik góljában a félidőben csereként beállt, 19 éves Tóth Máté. Az ő jobb oldali szögletét fejelte Jagodics Márk  a rövid felső sarokba, bebiztosítva ezzel a hazai győzelmet. Az összecsapáson játszott még a Haladásban a 18 éves Kiss Bence (45 perc), a Balmazújvárosban pedig a 20 éves Haris Attila (90). A többi találkozón leginkább epizódszerepet kaptak az U21-esek, kiemelendő, hogy a bajnoki címre is esélyes Ferencvárosban ezúttal két fiatalt is becserélt Thomas Doll: Csernik Kornék 45, Kundrák Norbert négy percet kapott. A DVTK-ban játszó Óvári Zsoltot lehet még kiemelni, aki végig aktívan futballozott, emellett a spanyol Velát is hatalmas helyzetbe hozta a 21. percben, arról már nem ő tehet, hogy a légiós kihagyta. Mellette ismét 90 perc jutott a Budapest Honvédban Herjeczki Kristófnak az Újpest ellen. A Paks és a Debrecen ezúttal egy-egy U21-est szerepeltetett néhány perc erejéig, míg a Videoton, a Puskás Akadémia és az Újpest nem adott lehetőséget fiatal játékosnak a hétvégén.

A FIATALSZABÁLY ADATAI A 2017/18-AS BAJNOKSÁGBAN 1. forduló. 6 csapatban 10 játékos 799 percet játszott. 2. forduló. 7 csapatban 11 játékos 644 percet játszott. 3. forduló. 9 csapatban 16 játékos 863 percet játszott. 4. forduló. 7 csapatban 9 játékos 655 percet játszott. 5. forduló. 9 csapatban 12 játékos 671 percet játszott.  A LEGTÖBBET JÁTSZOTTAK 1. Haris Attila (Balmazújváros) 450 perc, 2. Murka Bendek (Vasas) 411, 3. Kiss Bence (Szombathelyi Haladás) 405, 4. Óvári Zsolt (DVTK) 400 5. Tóth Máté (Szombathelyi Haladás) 393, 6. Herjeczki Kristóf (Budapest Honvéd), 7. Szivacski Donát (Vasas), 8. Csernik Kornél (Ferencváros) 208, 9. Kleisz Márk (Vasas), Szalai Attila (Mezőkövesd) 180 Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd) 144, Szűcs Kristóf (Újpest) 135, Szabó Bence (Videoton) 23, Vogyicska Bálint (Vasas) 12, Petró Bence (Szombathelyi Haladás) 12, Csősz Richárd (DVSC) 2, Ternován Patrik (DVTK), Bíró Péter (DVSC) 1 GÓLSZERZŐ 1. Óvári Zsolt (DVTK) 1 gól, Haris Attila (Balmazújváros) 1 gól

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.