UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-19 19:34

Arany Colombóból

Az U23-as női 3x3-as kosárlabda-válogatott megnyerte a Nemzetek Ligája negyedik fordulóját Srí Lankán, míg a férfiak a negyedik helyen zártak. A sorozat utolsó tornájának szintén Colombo ad otthont vasárnap.

L. G. Ahogyan arról beszámoltunk, Srí Lanka legnagyobb városában, Colombóban zárul a nemzetközi kosárlabda-szövetség (FIBA) újonnan életre hívott 3x3-as versenysorozata, a Nemzetek Ligája. A magyar U23-as férfi és női válogatottra két torna várt az India partjaitól délre fekvő szigeten. Az elsőt már lejátszották, a másodikat vasárnap bonyolítják le, már ha az időjárás is engedi.

U23 3x3 Srí Lanka 1
U23 3x3 Srí Lanka 1
A sorozat – az esőzések miatt kétnaposra nyúlt – negyedik fordulója meghozta az első magyar aranyérmet, melyet a női válogatottunk nyert. A Böröndy Vivien, Kovács Vanessza, Suppán Anna és Szabó Dóra alkotta csapat pénteken a csoportkörben 21-4-re kiütötte a házigazdák második számú együttesét, majd 14-12-re alulmaradt a hollandokkal szemben. A srí lankaiak első számú gárdája elleni elődöntő még elkezdődött, de 3-2-es hazai vezetésnél félbeszakadt. A szombati folytatásban aztán hengerelt a magyar csapat, a 21-13-as siker döntőbe jutást ért. A fináléban újra a hollandok következtek, de Károlyi Andrea együttese ezúttal már tudta, mire számíthat, és 20-12-es győzelmével megszerezte az aranyérmet. A fiúknak nem ment ilyen jól, a Dragasevic Veljko, Kántor Olivér, Pintér Dávid, Révész Ádám összetételű csapat a csoportkörben 19-15-re legyőzte a vendéglátók második csapatát, majd 21-14-re alulmaradt a csehekkel szemben. Az elődöntőben a szlovének 22-8-ra bizonyultak jobbnak, így a mieink a negyedik helyen zártak. A sorozat utolsó fordulóját a tervek szerint vasárnap bonyolítják le, a végeredményt pedig az öt torna összesített eredménye alapján állapítják meg. További korosztályos hírek (3X3-AS) KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U23-AS NEMZETEK LIGÁJA, 4. FORDULÓ, COLOMBO Végeredmény Férfiak: 1. Szlovénia, 2. Csehország, 3. Hollandia, 4. Magyarország Nők: 1. Magyarország, 2. Hollandia, 3. Srí Lanka I.