UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-09-06 17:22

A Mammuton túl

A squash család – jellemezte az idén huszonhat éves City Squash Clubot a vezetője, Böhm Gabriella, aki a klub megújulása kapcsán mesélt a jelen pörgős, utánpótlással teli klubéletéről és a múlt nagyjairól.

Krecsik Adrienn Buda központjában, könnyen megközelíthető helyen található a City Squash Club, amely az idén új külsővel ünnepli huszonhatodik születésnapját. A vezetője, Böhm Gabriella annak idején a férjével karöltve alapította az első hazai fallabdaklubot.

Fotó: Böhm Gabriella
Fotó: Böhm Gabriella
A kezdetek óta foglalkoznak utánpótlás-neveléssel, tőlük került ki a méltán neves és azóta szenior kategóriában pályára lépő Tábori Tamás, Püski József (Gabriella férje – A szerk.), Kraszani Gábor, ők a legelső országos bajnokságok győztesei. A klub azóta is nagy figyelmet fordít a tehetséggondozásra: hétfő, szerda és péntek délután a gyerekeké a főszerep. – A fallabda kitűnő iskola utáni tevékenység! De komoly sportolók, válogatottak és juniorbajnokok is járnak hozzánk. Azt mondhatom, mi rendelkezünk a legnagyobb és legrégebbi utánpótlásbázissal Budapesten – mondta Gabriella. A klub számos szövetségi viadalnak ad otthont, de a saját vendégkörének is rendez mérkőzéseket. Fejlődő Utánpótlás elnevezésű versenyüknek nagy hagyománya van, tavasszal már tizenhatodik alkalommal rendezték meg, kezdők és középhaladók számára, lehetőséget adva az amatőrök kibontakozására. – Ezen a vetélkedőn nem nyomják el őket a profik, van sikerélményük, azáltal nő a kedvük is, hogy a sportág mellett maradjanak, profivá váljanak. Nagyon szeretik a gyerekek, mindig kérdezgetik, mikor lesz a következő – így Gabriella, aki a sportág jövőjéről is beszélt honlapunknak. Elmondása szerint nagy buktatója az állóképesség, de kitartásra buzdít: – A sportág rengeteg edzést kíván, fizikailag igencsak megterhelő. Sok benne az aerobik elem, gondolok itt a kitörésekre, így az izomláz borítékolható. Hatvan négyzetmétert kell befutni, ami gyakorlatilag átlagos lakásnak megfelelő terület. A labdamenetek gyakran hosszú percekig tartanak, így annak van esélye, akinek jobb az erőnléte. Kitartást igényel, ezért sokan feladják már az elején. Pedig nem szabad! Mindenkit biztatok, hogy jöjjön és próbálja ki! A négy pálya mellett az erősíteni vágyóknak a fitneszterem biztosít lehetőséget, levezetésképpen pedig használható a szauna is, mindez jól kiegészíti a squasht. Huszonhat év a dizájnnak is hosszú idő. Ugyan a klubot folyamatosan újítgatták, a teljes változást 2017 hozta meg. Modern környezetet alakítottak ki: lecserélték a bútorokat, a vízvezetékeket és a világítást is. Az új bárpult, a kanapé és a tévé igazán otthonossá teszi. Ha belép az ember teljesen más klubot lát, mint eddig. – Felzárkóztunk a mai klubokhoz, igyekeztünk vonzóbbá tenni magunkat az új megjelenésünkkel. Készítettünk egy falat is, ahová képeket, kupákat tettünk, jelezve az elért eredményeket. Előnyünk, hogy infrastrukturális szempontból jó helyen vagyunk. Itt a Mammut és Millenáris Park, és még rengeteg üzlet, forgalmas környék a mienk – tette hozzá Gabriella. A klub megújultan még alkalmasabb lett rendezvények, céges események lebonyolítására. Kitűzött célja, hogy a játékosok jól érezzék magukat, szívesen menjenek sportolni. A jövőben is szeretné megőrizni a fiatalos és családias hangulatát.