UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-07 21:07

Nem volt esély

Az ausztrálok legyőzése után a negyeddöntőben sima vereséget szenvedett a magyar válogatott a voloszi U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapata 15-8-ra kapott ki a spanyoloktól, így pénteken az olasz válogatott ellen kezdi meg a küzdelmet az 5. helyért.

B. V. Alapvető célkitűzését teljesítve szerdán az ausztrálok legyőzésével a legjobb nyolc közé jutott a magyar válogatott a Görögországban zajló női U20-as vízilabda-világbajnokságon. A csütörtöki negyeddöntőben azonban már sokkal nehezebb feladat várt Petrovics Mátyás együttesére, hiszen a torna egyik legerősebb csapatával, a spanyolokkal mérkőzött.

Hertzka Orsolya hiába szerzett két gólt, a magyar válogatottnak nem volt esélye a spanyolok ellen
Hertzka Orsolya hiába szerzett két gólt, a magyar válogatottnak nem volt esélye a spanyolok ellen
Az ellenfél pedig már az elején igyekezett egyértelművé tenni, hogy szeretné elkerülni a kellemetlen meglepetést. A spanyolok első góljára Hertzka Orsolya révén még volt válaszunk, az utána kezdődő roham azonban már túl sok volt... Az 5-1-es spanyol előny az első negyed végén lényegében lehetetlen helyzetbe hozta a csapatot. A folytatásban sem volt köszönet, a második etapban is csupán egyszer talált a kapuba a magyar csapat, s így borítékolható volt, hogy tovább nő a különbség. A nagyszünet végül 7-2-es spanyol előnnyel kezdődött meg, ami már nagyjából el is döntötte az összecsapást. Ezt követően küzdött becsülettel a magyar válogatott, jöttek a gólok, s a harmadik negyedet 5-4-re meg is nyerte. Csak hogy az ellenfél végig koncentrált maradt, és nem adott esélyt a felzárkózásra. A mérkőzés végén újra spanyol percek következtek, és az végül hétgólos különbséget eredményezett. Folytatás pénteken az 5-8. helyért az olasz válogatott ellen.

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG) Negyeddöntő Magyarország−Spanyolország 8-15 (1-5, 1-2, 5-4, 1-4) Gólszerzők: Varga 3, Vályi, Hertzka 2-2, Farkas 1, illetve Aznar, Bonamusa, Crespi 3-3, Leiton 2, Ciudao, Corbores, Diaz 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.