UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-10 11:52

Kiütéses kezdés Máltán

Nagyon sima mérkőzéssel kezdte a magyar válogatott a Máltán zajló, fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságot. Horváth János csapata az első mérkőzésén az ukránokat győzte le 11-1-re, s készülhet a hétfői, horvátok elleni rangadóra. Mert bizony a neheze még csak most jön a legerősebb csoportban.

B. V. Egyértelműen a csoport leggyengébb szereplője ellen kezdett a magyar válogatott a Máltán zajló U17-es fiú vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata vasárnap reggel az ukrán csapattal találkozott.

Konarik Ákos (kék sapkában) három gólt szerzett az ukránok ellen Forrás: vasassc.hu
Konarik Ákos (kék sapkában) három gólt szerzett az ukránok ellen Forrás: vasassc.hu
A mieink esélyeshez méltóan kezdték a találkozót, Baksa Benedek góljával már a második percben előnybe kerültek. Az ukránok képtelenek voltak gólt szerezni az összecsapás elején, ráadásul húsz másodperccel a negyed vége előtt az UVSE játékosa duplázni tudott, így kényelmes előnyből várhatta a csapat a folytatást. A vezetés birtokában nyugodtan vízilabdázhatott a válogatott, az előnye folyamatosan nőtt, a félidőben Fekete Gergő és Konarik Ákos góljának köszönhetően már 4-1-re vezetett. A második félidőben jött ki az igazi különbség a két együttes között,  a harmadik negyedben 4-0-ra, a negyedikben 3-0-ra nyert a csapat, és aratott végül kiütéses győzelmet. Az ukránok elleni bemelegítést követően hétfőn negyed öttől a horvátok ellen játszik a válogatott, az már minden bizonnyal nehezebb mérkőzés lesz.

FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÁLTA A csoport, 1. forduló Magyarország–Ukrajna 11-1 (2-0, 2-1, 4-0, 3-0) Gólszerzők: Baksa 3, Konarik 3, Fekete G., Szieben, Fodor, Bóbis, Schmölcz, illetve Alekszejev

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.