UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2017-10-07 20:03

Nyeretlen nap

Négy magyar versenyző lépett küzdőtérre a Budapesten zajló kadet taekwondo Európa-bajnokság harmadik napján, de mérkőzést egyikük sem tudott nyerni. Az oroszok feladták a leckét a mezőnynek, hét érmet nyertek szombaton.

L. G. A Budapesten zajló kadet taekwondo Európa-bajnokság harmadik napján négy magyar versenyző lépett szőnyegre. Közülük ketten biztató helyzetben kapcsolódtak a küzdelembe, Padla Orsolya (51 kg) és Kovács Marcell (57 kg) egyaránt a tizenhat között mutatkozott be, vagyis egyetlen győzelemre volt a pontszerzést jelentő ötödik helytől.

Padla Orsolya
Padla Orsolya
A nyolcaddöntőben aztán nem úgy alakultak az összecsapások, ahogyan azt vártuk. Padla Orsolya egészen a hajráig tartotta a lépést a francia Siobann Delaye-vel, az ellenfél azonban a végén többször is eltalálta a magyar lányt. A negyeddöntőbe ennek köszönhetően Dalye jutott, a 19-7-es végeredmény nem tükrözi, mennyire szoros volt az összecsapás. Nagyot küzdött Kovács Marcell is az andorrai Biel Ruiz ellen, a felek felváltva vezettek. A hajrá 6-4-es andorrai vezetésről kezdődött, és mivel a magyar fiú nem tudott újra fogást találni ellenfelén, ennyi is maradt a végeredmény. Hoták Marcell (53 kg) és Szépvölgyi Dominik (49 kg) már a harminckettő között kapcsolódott a küzdelembe, de ez is jelentette nekik a végállomást. Hoták 21-9-ra maradt alul a ciprusi Temisztoklisz Antoniuval szemben, Szépvölgyi mérkőzése pedig idő előtt ért véget, miután a második menetet követően az orosz Igor Jakovljev 31-1-re vezetett. Így magyar győzelem nélkül ért véget a kontinensviadal harmadik napja. A mezőny egyébként alapos oroszleckét kapott, az orosz válogatott két arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárta a napot. Az 53 kg-os fiúk ráadásul házi döntőt vívtak, így ott nem volt kérdés, melyik országba kerül az aranyérem. Az Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján három magyarért szoríthatunk. Szabó Áron (61 kg) az ukrán Jevgenyij Kucserenkóval, Teleki Blanka (55 kg) a szerb Magdalena Joszifoszkival találkozik, Király Lili (59 kg) pedig olasz vagy német ellenféllel néz szembe a nyolcaddöntőben.

KADET EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiúk 49 kg: 1. Igor Jakovljev (Oroszország), Wassil Kheribi (Franciaország), 3. Emre Tepe (Németország) és Ömer Yashin Orhan (Törökország), magyar induló nem volt 53 kg: 1. Ilja Danyilov (Oroszország), 2. Ivan Arbuzov (Oroszország), 3. Daniil Paljaku (Fehéroroszország) és Filipposz Kunupasz (Görögország). Hoták Marcell helyezetlen 57 kg: 1. Lorenzo Glaviano (Olaszország), 2. Roman Parhomenko (Ukrajna), 3. Szergej Resetnyikov (Oroszország) és Szotiriosz Mikopulosz (Görögország). Kovács Marcell helyezetlen Lányok 44 kg: 1. Roja Rezaie (Németország), 2. Valerija Romanova (Oroszország), 3. Irina Mescsekerova (Oroszország) és Tia Slovenc (Horvátország), magyar induló nem volt 47 kg: 1. Katarina Krajsznik (Bosznia-Hercegovina), 2. Vera Procvetajeva (Ukrajna), 3. Esma Nur Ersoy (Törökország) és Szofja Jefanova (Oroszország), magyar induló nem volt 51 kg: 1. Helena Kicema (Horvátország), 2. Tania Maria Rahce (Románia), 3. Anfisza Lazjareva (Oroszország) és Antonia Joannu (Görögország). Padla Orsolya helyezetlen