UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-10-10 16:51

Kezdés győzelemmel

Megnyerte első Európa-bajnoki selejtezőjét U17-es válogatottunk a hazai rendezésű minitornán. Szélesi Zoltán együttese Wales csapatát fogadta Telkiben, és az első félidő gólváltását követően a második játékrészben Varju Benedek fejesének köszönhetően begyűjtötte a három pontot. Pénteken a Koszovó fiataljait legyűrő hollandokkal csapnak össze a mieink, a cél az elitkörbe jutás.

UP-infoAz U21, illetve az U19-es válogatottat követően az U17-es együttes is megkezdte Európa-bajnoki selejtezőit. A megszokottakhoz hasonlóan a kvalifikáció első szakaszában ezúttal is négyfős csoportokra osztották az 52 résztvevő országot, a kvartettek első két helyezettje pedig a tavaszi elitkörben vívhatja ki a kontinensviadalon való részvételt. A mienk Wales, Hollandia és Koszovó fiataljaival néznek szembe a hazai rendezésű minitornán, a cél pedig az elitkörbe jutás kiharcolása. Az első lépést a walesi válogatott ellen tehette meg Szélesi Zoltán együttese.  Az ellenfél brit stílusa, sok íveléssel tarkított játéka nem ígért könnyű mérkőzést. A mieink az első percektől kezdve igyekeztek sok passzal operálni, a széleken megbontani ellenfelüket.

Fontos lépést tett az elitkörbe jutás felé U17-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Fontos lépést tett az elitkörbe jutás felé U17-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Az első húsz percben nem alakult ki komoly lehetőség, de folyamatosan támadásban volt csapatunk, ez pedig góllal kecsegtetett. A 21. percben Papp László remek passzát követően Kocsis Bencét kaszálták el a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Cipf Dominik értékesítette (1-0). A gólt követően mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a félidő végén mégis a semmiből jött az egyenlítés: két borzasztó hiba csúszott a magyar labdakihozatalba, Joshua Hosie pedig ezt kihasználva az üresen maradt kapuba lőtt (1-1). A szünet után sikerült gyorsan javítani, hiszen Cipf szögletét remekül bólintotta a kapuba a hosszú oldalon érkező Varju Benedek (2-1). Innentől a mieink a kezükben tartották a mérkőzést, a walesiek ívelésekkel próbálkoztak, de a hazai kontrákban sokkal több veszély volt. Újabb gól nem született, megérdemelten győzött első selejtezőjén a magyar U17-es válogatott. A folytatás pénteken következik, Szélesi Zoltán fiai a Koszovót 3-1-re legyőző Hollandiát fogadják a III. kerületi TVE sporttelepén. A győztes csapat biztosan ott lesz a tavaszi elitkörben.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, 9. SELEJTEZŐCSOPORT MAGYARORSZÁG–WALES 2-1 (1-1) Telki V.: Aretopulosz (görög) Magyarország: Ásványi – Posztobányi, Varju, Nyári, Papp L. – Irimiás, Kocsis – Cipf, Burai (Márton 62.), Bukta (Papp M. 79.) – Tóth-Gábor (Beke 68.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán Wales: Burton – Barrett (Bevan 55.), Jones, Astley, Evans – Hosie, Collins, Watts (Hughes 61.), Pattern – Davies (Bulkeley 62.), Vale. Szövetségi edző: Robert Page Gól: Cipf (21. – tizenegyesből), Varju (44.), ill. Hosie (36.) A csoport másik mérkőzése: Hollandia–Koszovó 3-1 A 9. csoport állása az 1. forduló után: 1. Hollandia 3 pont, 2. Magyarország 3, 3. Wales 0, 4. Koszovó 0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.