UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2017-11-21 11:11

Éremreménnyel Prágában

Roppant nehéz csoportba, ha nem a legnehezebbe került a magyar U17-es válogatott a csehországi Prágában rajtoló korosztályos Európa-bajnokságon. A csapatversenyben cél a tapasztalatszerzés, a női egyéniben azonban éremesélyesek vagyunk Sándorházi Vivien révén.

Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu Rendkívül fiatal magyar delegáció utazott a november 21-től 29-ig Prágában tartandó U17-es Európa-bajnokságra. A fiúk vetélkedőjében Tóth Kristóf, Kiss Bene Benjamin, Szita Gergely és Nagy Sebestyén próbál szerencsét. Átlagosan két évvel fiatalabbak a mezőny többi játékosánál, de Tóth Kristóf például még a tizennégyet sem töltötte be, ami nem kis hátrányt jelent. A lányok ezzel szemben bomba erősek, Sándorházi Vivien, Szoták Kitti, Kiss Fanni és Kónya Bernadett indul a megméretésen. CSAPATVERSENY Ha a dánokat említjük tollaslabda kapcsán, a világ élvonala jut eszünkbe. Kevésbé szerencsés, ha Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán ejtünk róluk szót, mert ugyanott vannak a magyarok is, ugyanis izzasztó, kemény csatákat garantálnak, kevés esélyt adva az ellenfélnek. Hozzájuk csatlakoznak még az észtek és a litvánok, így teljes a csoportnévsor. A csapatverseny kimenetelét a leány egyéni, fiú egyéni, leány páros, fiú páros és vegyes páros meccs eredménye határozza meg. A magyarok elsősorban a lányok mérkőzésein hozhatnak pontot.

Sándorházi Vivien éremesélyes
Sándorházi Vivien éremesélyes
Csorba József, a  szövetség elnöke úgy véli, a cél a csoporton belüli második hely, az viszont azt jelentené, hogy nem játszunk tovább. – Olyan erős ellenfeleink vannak, mint a dánok, a litvánok és az észtek, hogy arra van kilátás, hogy csoportmásodikok legyünk. A csapatverseny tulajdonképpen felfogható egyfajta felkészülésként az egyéni versenyszámra. A fiatalok megismerhetik a pályát, a csarnokot, az esetleges későbbi ellenfeleket, és azok, akiknek komoly esélyük van, formában tarthatják magukat. A leányversenyben Vivientől éa Kittitől várhatunk kiemelkedő teljesítményt. Habár nagyon örülnénk, ha a fiúk is érnének el szép eredményt, de tartok tőle, hogy a két év korkülönbség igen jelentős és behozhatatlan – vélekedik az elnök, aki úgy fogalmazott, hogy a 16 éves Sándorházi Vivient minimum a legjobb nyolc közé várja, de éremre is toronymagas esélyes egyéniben. EGYÉNI VERSENY Sándorházi Vivien tudatosan az U17-es Európa-bajnokságra készült egész nyáron. Ez az ő fő versenye. Nem titkolt szándéka, hogy medállal a nyakában térjen haza. – Szeretnék érmet hazahozni. Első kiemelt lettem a tornán, ami megtisztelő, s rendkívül motivál. Csak arra kell összpontosítanom, hogy ne bízzam el magam, ugyanis vékony a mezsgye az egészséges és a túlzott önbizalom között. Igyekszem megtalálni az egyensúlyt – fejtette ki a Fővárosi Vízművek versenyzője. Elmondása alapján jobban szereti, ha meglepetésként éri a sorsolás, mindig a soron következő ellenfeléből készül, most azonban győzött kíváncsisága, és ellenőrizte, ki jöhet számításba az ágán. – Nem rossz – kommentálta a 128-as táblát. – Sőt, egész jó. De mivel Európa-bajnokságról van szó, nem árt óvatosnak lenni, mindenki okozhat meglepetést, nem számít, kit ismerek, kit nem, minden egyes mérkőzés nagy koncentrációt kíván. Akivel szívesen találkoznék a német lány az alsó ágon, de arra csak a verseny vége felé kerülhetne sor. A második kiemelt orosz lánnyal például még sosem játszottam, kíváncsi vagyok rá. Szeretnék eljutni addig, hogy összecsaphassunk… – magyarázta lelkesen Vivien. A magyar küldöttség elsőként a dán tollaslabdázók ellen veszi fel a kesztyűt, majd jönnek az észtek, végül a litvánok. Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.