UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-12-10 21:21

Vereség a nyitányon

Az első mérkőzésén 4–1-re kikapott az U20-as jégkorong-válogatott a Franciaországban zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon. A vébé talán legerősebb együttese elleni vereség után hétfőn a házigazdák ellen lehet javítani.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Vasárnap megkezdte szereplését a magyar juniorválogatott az Franciaországban zajló U20-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata feljutó együttesként a bennmaradásért utazott Franciaországban. Az első ellenfél mindjárt a csoport talán legerősebb gárdája, a lett válogatott volt, amely tavaly esett ki a legjobbak közül, és a világbajnokságon nem titkolt célja az újbóli feljutás. Az egyértelműen a világelitbe tartozó rivális ellen az első harmadban kifejezetten jól tartotta magát a magyar csapat, sőt az első tíz percben két kiállítást is kiharcolt. Az előnyöket azonban nem sikerült gólra váltani, ezután pedig az ellenfél percei következtek: azonban két lett fór is kimaradt, így az első szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

Vereséggel kezdett az U20-as válogatott a franciaországi vébén Forrás: MJSZ
Vereséggel kezdett az U20-as válogatott a franciaországi vébén Forrás: MJSZ
A második húsz percben fokozódott, s már az elején góllá érett a lettek fölénye. Krastenbergs révén szereztek vezetést, amelyet nyolc perccel később Gegeris meg is duplázott. A játékrész második része viszonylag csendesen telt, ami azt is jelentette, hogy nehéz helyzetből kezdi az utolsó harmadot a válogatott. A következő gólt mégis a mieink szerezték: a 48. percben Szalma Zsolt Kreisz Brunó passza után talált a lettek kapujába, s így éledezett a remény, hogy még vissza lehet jönni a mérkőzésbe. A magyar álmokat viszont gyorsan eloszlatta Berzins, aki két perccel később érkező találatával eldöntötte az összecsapást. A meccs végi háromgólos különbséget a duplázó Gegeris állította be, öt a perccel a vége előtt. A többi mérkőzésen érdekes eredmények születtek: a kazahok kisebb meglepetésre 3–2-re legyőzték a németeket, míg a franciák 6–1-re kiütötték az osztrák csapatot. A magyar válogatott tehát vereséggel kezdett, hétfőn 19 órától a házigazdák ellen van lehetőség a javításra.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, MERIBEL (FRANCIAORSZÁG) Magyarország–Lettország 1–4 (0–0, 0–2, 1–2) Gólok: Szalma 49., illetve Krastenbergs 21., Gegeris 29., Berzins 51., Gegeris 55. Kiállítások: 10, illetve 8 perc A magyar válogatott útja Magyarország–Lettország 1–4 December 11., 19: Magyarország–Franciaország December 13., 15.30: Magyarország–Kazahsztán December 15., 13: Magyarország–Németország December 16., 16: Magyarország–Ausztria

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.