UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-12-12 17:39

Fel a fejjel!

A házigazdák elleni hétfő esti drámai vereség után kedden szabadnapos az U20-as válogatott a franciaországi divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Az együttes másodedzője, Kiss Dávid bízik benne, hogy az eddigi jó játékból erőt tudnak meríteni a folytatásra.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Két vereséggel kezdte az eddig többnyire jó teljesítményt nyújtó U20-as jégkorong-válogatott a Franciaországban zajló divízió I/A csoportos világbajnokságot. Előbb az A csoportból tavaly búcsúzó lettek darálták be az utolsó harmadban a csapatot, míg hétfőn a franciák ellen sokáig vezetett is Jarmo Tolvanen együttese, a hajrában azonban, szerencsétlen körülmények között, végül kikapott.

Az első két meccsén remekül küzdött az U20-as csapat a franciaországi vb-n Forrás: MJSZ
Az első két meccsén remekül küzdött az U20-as csapat a franciaországi vb-n Forrás: MJSZ
A válogatott másodedzője, Kiss Dávid szerint egyelőre nem lehet panasz a fiúk teljesítményére: „Úgy gondolom, eddig összességében elégedettek lehetünk, hiszen az első két találkozón jól helytálltak a fiúk. A világelitbe tartozó lettek ellen sokáig egyenlő partnerek voltunk, azonban két peches gól eldöntötte az összecsapást. A második meccsen pedig két harmadon keresztül nagyon magas színvonalon játszottunk, az utolsó húsz percben viszont túlságosan passzívvá váltunk, s hosszabbításban az emberelőnyös szituáció megpecsételte a sorsunkat.” Természetesen a drámai módon elvesztett hétfői csata után roppant csalódott volt az együttes, a tréner szerint ugyanakkor inkább a pozitívumokból kell kiindulni. „Rossz szavunk nem lehetett a srácokra, tényleg sokat dolgoztak, remekül küzdöttek. Igazából ilyen a jégkorong, előfordul, hogy a hajrában ilyen módon mennek el mérkőzések. Persze, szomorúak voltunk a vereség miatt, de úgy gondolom, ebből a továbbiakban még erőt tudunk meríteni, mert bebizonyítottuk, hogy ezen a szinten is helyt tudunk állni.” A keddi szünnapon igencsak változatos volt a program, a délelőtti edzést utazás követte, hiszen a következő találkozót nem Meribelben, hanem Courchevelben játssza a csapat. Délután pihenéssel és szabad foglalkozással múlatta az időt, este pedig csapatépítő pizzázással hangolódik a társaság a kazahok elleni összecsapásra. Az ázsiaiak eddig mindkét meccsüket hosszabbításban nyerték meg, nem is csoda, hogy a válogatott újabb roppant kemény, küzdelmes csatára számít. „Nagyon kiegyenlített a mezőny, ezt jelzi a sok hosszabbítás is, gyakorlatilag lehetetlen megjósolni a feljutó, illetve a kieső csapatot. Élőben és videón is néztük a kazahokat, rendkívül érett, felnőttes hokit játszanak. Az a tervünk, hogy már a saját harmadjukban letámadva megzavarjuk őket. Ahogy minden meccsen, ezúttal is győzelemért lépünk jégre.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.