UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-12-20 09:09

Cameron elismerése

A 20 éves Keen Cameron lett a legjobb férfi röplabdázó 2017-ben – derült ki a szövetség hagyományos évzáró vacsoráján. A kaposvári fiatal mellett több ifjú is díjat kapott a különböző utánpótlás-kategóriákban.

Munkatársunktólutanpotlassport.hu Egy évben egyszer nem árt megpihenni, leülni, átgondolni a magunk mögött hagyott esztendőt, s ünnepelni a múltat és a jelent – kedden este, a Danubius Hotel Arénában pontosan ezt tették a röplabdázók a szövetség hagyományos évzáró vacsoráján. A sportág mozgalmas éven van túl, hiszen talán a legfontosabb fejleményként – éppen a 2016-os esztendő záróeseményén jelentették be hivatalosan – a röplabda bekerült a taótámogatott látvány-csapatsportágak körébe, továbbá utánpótlás Európa-bajnokságot rendeztünk 2017-ben, és Győr adott otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. S a sportág egészére, az utánpótlásra nézve sem mindegy, hogy 2019-ben Magyarország társházigazdája lesz a női Európa-bajnokságnak.

keen
keen
Tényleg volt hát mit ünnepelni a keddi eseményen, amelyen sok díj mellett több utánpótlás-elismerést is kiosztottak. Ám mielőtt ezekre térünk, érdemes megemlíteni, hogy az év férfi teremröplabdázója az alig 20 éves Keen Cameron lett. A Kaposvár ifjú feladója szinte berobbant az idén, junior- és felnőttbajnok lett a Fino Kaposvárral, ráadásként nyáron a felnőttválogatott alapemberévé vált. A sportági közönségszavazáson is elsőnek választották, a szakmai elismerésről azonban csak akkor értesült, amikor bemondták a nevét: „Meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá. Mindkét elismerés nagyon fontos, minden sportolónak szüksége van motivációra, nekem pedig ezek visszajelzések arra, hogy jó, amit csinálok, és jó helyen vagyok.” A legjobb leány utánpótlás teremröplabdázó Kotormán Réka lett, aki junior és ifjúsági bajnokságot nyert a Vasas Óbudával, most pedig már a Fatum-Nyíregyháza felnőttcsapatában szerepel. A fiúk hasonló kategóriájában Horváth Kristófot ismerték el: a 18 éves ütő az előző idényben a HÉP-Kecskeméttel felnőtt Magyar Kupa-bronzérmet és ifjúsági ob-t nyert, most pedig már a Kaposvárt erősíti. Az utánpótlás legjobb leányteremröplabda-edzője Fésüs Irén lett: a válogatott feladó, Tálas Zsuzsanna édesanyja, játékosként Eb-negyedik volt, s évek óta neveli a tehetségeket, jelenleg Székesfehérváron. Tanítványai a gyermek- és serdülőbajnokságban is nyertek. A férfiak hasonló elismerését a kaposvári Varga Péter érdemelte ki, legutóbb a serdülő ob I-ben győztek a tanítványai. A strandröplabdázók közül a Tátrai Nikolett, Tóth-Lakits Petra, illetve a Benkő Balázs, Oláh Botond párost választották a legjobbnak. A lányok például főtáblára kerültek a korosztályos Eb-n, míg a fiúk továbbjutottak csoportjukból az U22-es kontinensviadalon. Az év felfedezettje strandröplabdában a Hajós Artúr, Stréli Bence duó lett, ők nyerték meg az U18-as és az U20-as korosztály Közép-európai Liga-tornáját is, s kiharcolták a továbbjutást az ifjúsági olimpiai selejtező első fordulójából, az U18-as Eb-n pedig minden idők legjobb magyar eredményét produkálva a kilencedik helyen zártak. A részletes méltatásokat a szövetség honlapján találja. További hír RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalon.