UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-01-09 19:41

Elfogytunk a hajrára

Sima vereséget szenvedett a második mérkőzésén a leány U18-as válogatott az olaszországi divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat az utolsó harmadra teljesen elfogyott, s 6–1-re kikapott a japán együttestől. A szerdai szünnap után csütörtökön a házigazdával találkoznak a mieink.

B. V. – utanpotlassport.hu A mieink vereséggel, a japánok győzelemmel nyitották a leány U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságot. Így a magyar csapat a második összecsapásán sem számíthatott egyszerű feladatra, pláne, hogy az ázsiaiak hétfőn lenullázták a házigazdákat.

A magyar csapat simán kikapott a japánoktól Asiagóban Fotó: David Spiller Wassagruba
A magyar csapat simán kikapott a japánoktól Asiagóban Fotó: David Spiller Wassagruba
A találkozón – az első naphoz hasonlóan – nem sikerült a jó kezdés, a japánok Ota révén már a negyedik percben előnybe kerültek, azonban ezúttal a mieink jól reagáltak a negatív startra, és előbb kapuvasig, majd Seregély Míra lövéséből gólig jutottak, amely után viszonylagos nyugalomban pergett le a az első harmad hátralévő része. A második etap ismét kapott góllal indult, még az első húsz percből átnyúló emberelőnyből ütötték a gólt a japánok, amely lélektanilag a legrosszabbkor érkezett. S mivel a következő tizenkilenc percben nem esett gól, újra nehéz helyzetből kezdte a hajrát Kis András csapata, 1 – 2-ről kellett (volna) megfordítania az összecsapást. A remények azonban hamar elszálltak, hiszen Szonoja már két perc után gólt szerzett, így kétgólos előnybe kerültek a japánok. Az utolsó öt percre pedig teljesen elfogytak a mieink, akkor még hármat rámolt be az ázsiai rivális, amely negyvenegy lövést adott le a találkozón, ezzel szemben a magyar csapat mindössze tizenhármat. Annyi biztos, a szünnap jót tehet a társaságnak, amely után csütörtökön este fél 9-től a házigazda olaszokkal csap össze Asiagóban.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Magyarország–Japán 1–6 (1–1, 0–1, 0–4) Gólszerzők: Seregély 13., illetve Ota 4., Szeki 21., Szonoja 42., Kojama 56., Szato 58., Szuzuki 60. 1. forduló MAGYARORSZÁG–Szlovákia 2–6 Ausztria–Norvégia 3–1 Olaszország–Japán 0–2 2. forduló Szlovákia–Ausztria 5–2 MAGYARORSZÁG–Japán 1–6 kedd, 20.30: Olaszország–Norvégia 3. forduló csütörtök, 13.30: Japán–Ausztria csütörtök, 17: Szlovákia–Norvégia csütörtök, 20.30: MAGYARORSZÁG–Olaszország 4. forduló péntek, 13.30: Norvégia–Japán péntek, 17: MAGYAROSZÁG–Ausztria péntek, 20.30: Szlovákia–Olaszország 5. forduló vasárnap, 13.30: MAGYARORSZÁG–Norvégia vasárnap, 17: Japán–Szlovákia vasárnap, 20.30: Olaszország–Ausztria

Amit eddig a világbajnokságról írtunk: Álmok a magasban (előzetes) 1. forduló: Magyarország–Szlovákia További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.