UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-01-14 16:39

Ötödik hely Asiagóban

Ugyan az utolsó mérkőzését elvesztette, de bennmaradt a divízió I/A csoportban a leány U18-as válogatott az olaszországi világbajnokságon. A magyar csapat szétlövéssel kapott ki a norvégoktól. Az esti programban a házigazda olaszok legyőzték az osztrákokat, és megszerezték a bronzérmet. Ausztria lett a negyedik, Magyarország az ötödik. Norvégia kiesett.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huPontot kell szerezni! Ezzel a jelszóval vághatott az utolsó mérkőzésének a leány U18-as jégkorong-válogatott az asiagói divízió I/A csoportos világbajnokságon. Az utolsó napig egy győzelmet szerzett magyar csapat nem kaphatott ki a rendes játékidőben az addig veretlen norvégoktól, hiszen az egyben a kiesést jelentette volna.

A leány U18-as válogatott kiharcolta a bennmaradást az asiagói világbajnokságon Fotó: David Spiller Wassagruba
A leány U18-as válogatott kiharcolta a bennmaradást az asiagói világbajnokságon Fotó: David Spiller Wassagruba
Eleinte úgy látszott, a mieinknek sem okoznak különösebb a nulla pontos norvégok, hiszen Horváth Dominika lövését az ellenfél egyik védője segítette a kapuba, így már a harmadik percben a magyar csapat volt előnyben. Igaz, ez nem tartott sokáig, hiszen már két perccel később egyenlített Kaspersen, sőt a 10. percben már a norvégok vezettek Kjellesvik Myreng találata után. Így az első harmadot ismét hátrányban zárta az együttes. A második húsz percben pedig hiába volt kettős emberelőnyben is a magyar válogatott, nem sikerült betalálni, így a vb-n először meglegyintette a társaságot a kiesés szele. Az utolsó harmadban azonban összejött az egyenlítés, az 53. percben Horváth Imola gólja egyben bennmaradást is jelentett az együttesnek. A 2–2 utáni hosszabbítást már teher nélkül játszhatták a mieink, viszont ebben az öt percben sem született döntés, így szétlövés következett. A skandinávok kétszer, a magyarok egyszer sem találták be, így vereség lett a vége. Az egy szerzett pont azt jelenti, hogy még nem dőlt el a magyar csapat helyezése, jelenleg a negyedik helyen áll, és csak az esti japán–olasz találkozó eredményéből derül ki. Amennyiben a házigazda pontot szerez a 17 órakor kezdődő összecsapáson megelőzi a mieinket.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Magyarország–Norvégia 2–3 (1–2, 0–0, 1–0, 0–0, 0–1), szétlövéssel Gólszerző: Horváth D. 3., Horváth I. 52., illetve Kaspersen 5., Kjellesvik Myreng 10. 1. forduló MAGYARORSZÁG–Szlovákia 2–6 Ausztria–Norvégia 3–1 Olaszország–Japán 0–2 2. forduló Szlovákia–Ausztria 5–2 MAGYARORSZÁG–Japán 1–6 Olaszország–Norvégia 1–0 3. forduló Japán–Ausztria 5–0 Szlovákia–Norvégia 2–0 MAGYARORSZÁG–Olaszország 3–2 4. forduló péntek, 13.30: Norvégia–Japán 0–5 péntek, 17: MAGYAROSZÁG–Ausztria 0 – 1 péntek, 20.30: Szlovákia–Olaszország 5–4, hosszabbítással 5. forduló vasárnap, 13.30: MAGYARORSZÁG–Norvégia 2–3, szétlövéssel vasárnap, 17: Japán–Szlovákia 3–0 vasárnap, 20.30: Olaszország–Ausztria 6–4 A végeredmény: 1. Japán 15 pont, 2. Szlovákia 11, 3. Olaszország 7, 4. Ausztria 6, 5. Magyarország 4, 6. Norvégia 2

Amit eddig a világbajnokságról írtunk: Álmok a magasban (előzetes) 1. forduló: Magyarország–Szlovákia 2. forduló: Magyarország−Japán 3. forduló: Magyarország−Olaszország 4. forduló: Magyarország−Ausztria További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.