UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-03-20 12:23

Csúcson a MAC

A MAC Budapest együttese nyerte a hazai U18-as jégkorongbajnokság döntőjét. A fővárosiak az egymeccses fináléban 4–1-re győztek legnagyobb riválisuk, a Fehérvár ellen. A csapat vezetőedzője, Kangyal Balázs elégedett az egész évaddal, és persze a fináléval is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Parádés évadot produkált mind a MAC Budapest, mind a Fehérvár AV19 U18-as együttese, így nem csoda, hogy e két csapat jutott a hazai korosztályos bajnokság fináléjába, amelyet kissé szokatlan módon mindössze egy mérkőzésen döntöttek el. Érdekesség, hogy néhány nappal ezelőtt az osztrák liga (EBJL) elődöntőjében találkoztak a felek, abból a párharcból 2–1-es összesítéssel a székesfehérváriak léptek tovább.

Hétfőn joggal ünnepeltek a MAC játékosai, megnyerték az U18-as bajnokságot Forrás: MAC Budapest
Hétfőn joggal ünnepeltek a MAC játékosai, megnyerték az U18-as bajnokságot Forrás: MAC Budapest
A találkozót a hazai pályán szereplő MAC kezdte jobban, és Kedves Tamás góljával már az 5. percben megszerezte a vezetést. Az első harmad hátralévő részében is a fővárosiak játszottak fölényben, csaknem kétszer annyit lőttek kapura, mint ellenfelük, de az eredmény nem változott (1–0). A második felvonás elején újra a hazaiak örülhettek: előbb Kudor Bendegúz, majd Jarács Roland volt eredményes, így már 3–0-ra vezetett a MAC, s karnyújtásnyira került a bajnoki aranyéremtől. Egyébként ebben a játékrészben is a hazaiak voltak sokkal aktívabbak, ugyanakkor a harmad végi csattanó a Voláné volt, Kovács Alex góljával csökkentette a különbséget, s valamelyest megközelítette riválisát (3–1). Az utolsó húsz percben viszont nem tudta tovább fogyasztani a hátrányát a vendégcsapat. Sőt nem sokkal a vége előtt Csicsák Erik visszaállította a háromgólos különbséget, s 4–1-re nyert a MAC Budapest gárdája, amely sikerével megnyerte a bajnokságot. Kangyal Balázs, a győztes csapat vezetőedzője elégedetten értékelte a mindent eldöntő mérkőzést és a teljes évadot az Utanpotlassport.hu-nak: „A mérkőzést és az egész szezont figyelembe véve is elégedett vagyok. Kicsit méltatlannak éreztük, hogy a hosszú és fárasztó év után, mindössze egyetlen meccsen dől el a bajnoki cím két kiváló csapat között. Mindenesetre erre készültünk, s azt gondolom, hogy ezúttal mi voltunk a jobbak. Taktikailag fegyelmezettebben játszottunk, mint az osztrák bajnoki elődöntőben, ezért győztük most le a Volánt. Az évad elején nem is számítottam arra, hogy első és harmadik hellyel zárjuk az évet. A csapat nagy része tizenhat-tizenhét éves, ezért még a következő szezonban is ezzel a kerettel szerepelhetünk a bajnokságban. Ezt figyelembe véve még inkább boldog vagyok azzal, amit elértünk.” A bronzérem sorsáról szintén egyetlen mérkőzés döntött, a Csíkszereda kiütéssel, 8–0-ra nyert Újpesten, így az erdélyi társaság szerezte meg a harmadik helyet. A 2017/18-as bajnoki szezon azonban még nem ért véget, a székesfehérváriak ugyanis érdekeltek az EBJL döntőjében. A Red Bull Salzburg elleni, három nyert mérkőzésig tartó párharc pénteken kezdődik Ausztriában.

U18-AS JÉGKORONGBAJNOKSÁG Döntő MAC Budapest–Fehérvár AV19 4–1 (1–0, 2–1, 1–0) Gólszerzők: Kedves (5.), Kudor (24.), Jarács (32.), Csicsák (57.), illetve Kovács A. (38.) A 3. helyért UTE–Csíkszereda 0–8 (0–1, 0–3, 0–4) Gólszerzők: Ilyés 2 (42., 60.), Részegh (13.), Sillo (29.), Szabó Zs. (34.), Dosa (37.), Csiszer (53.), Antal (54.)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.