UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-03-23 08:50

Csúcstámadás – már az idén?

Sós Csaba szerint a 18 éves Milák Kristóf már az idén esélyes arra, hogy világcsúcsot ússzon. A szövetségi kapitány a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának adott nyilatkozata kapcsán Selmeci Attilát, Milák Kristóf edzőjét kérdeztük.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Sós Csaba, a felnőtt úszóválogatott szövetségi kapitánya a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: szerinte Milák Kristóf esélyes arra, hogy már az idén világcsúcsot ússzon 200 méter pillangón. A szövetségi kapitány úgy véli, a tavaly 100 méteren vb-ezüstérmet szerző, akkor mindössze 17 esztendős versenyző sebessége és több állóképességi mutatója alapján „nem feltétlenül lenne meglepetés, ha Milák megdöntené Michael Phelps rekordját”.

Selmeci Attila szerint elérhető a világcsúcs, de nem feltétlenül idén Forrás: érdmost.hu
Selmeci Attila szerint elérhető a világcsúcs, de nem feltétlenül idén Forrás: érdmost.hu
A nyilatkozatra Selmeci Attila, Milák Kristóf érdi edzője reagált az utanpotlassport.hu-nak. „Megtisztelő, hogy a szövetségi kapitány ezt nyilatkozta Kristófról, és állítom, hogy a képességei alapján lesz is rá alkalom, hogy világcsúcsot ússzon, de ahhoz azért a csillagok szerencsés együttállása is kell. És azt nem tudom, hogy ez idén történik-e meg, vagy öt év múlva. Ha csak a jövő heti, debreceni országos bajnokságot nézzük, még addig is rengeteg tényező változhat, a későbbi versenyekre ez pláne igaz, úgyhogy türelmesnek kell lennünk.” Azok számára, akik kevésbé jártasak az úszósportban, meglepő lehet, hogy Sós Csaba a 200 méteres pillangóúszást említette, pedig Milák a tavalyi, budapesti vb-n 100 m pillangón okozott világszenzációt azzal, hogy másodikként csapott a célba.
uszas_11
uszas_11
„Mondanom sem kell, engem is meglepett a tavalyi vébéezüst, s azt bizonyította hogy Kristóf százon is extra teljesítményre képes, de szerintem is kétszázon érhet majd el nagyobb eredményeket. Azt tudni kell, hogy Kristóf jó viszonyban van a szövetségi kapitánnyal, biztosan nagyon jólesik neki, hogy így vélekedik róla Sós Csaba. Ugyanakkor az nem biztos, hogy segíti az előmenetelét, ha most elkezdik kérdezgetni tőle, hogy vajon tényleg meglesz-e az a bizonyos rekord.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon