UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-05-31 22:00

Jó kedv, rossz idő

Remek hangulatú versenyre került sor Balatonfűzfőn, a Magyar Szörf Akadémia jóvoltából. Amennyire nem volt tökéletes az időjárás, annál inkább az volt a résztvevők kedve a hétvégi eseményen.

Szabó András Nem babra ment a játék Fűzfőn, elvégre az MSZA Kupa harmadik fordulóját rendezték meg. Az esemény rangját jelzi, hogy közel ötvenen indultak a különféle kategóriákban.
A változó idő- és széljárás miatt csak öt futamot sikerült befejezni, de a fennmaradó időt sem tétlenkedéssel töltötték a résztvevők: a szokásos strandröplabda- és SUP-bajnokság mellett freestyle jelmezes versenyt is rendeztek. Kalóz, apáca, de még tógás ókori római polgár is rajthoz állt a mezőnyben, amilyet nem látott még a világtörténelem! Az éles versenyen már összeszedettebb voltak a szörfösök. Ez főleg az ifjúsági RSX kategóriában induló Nikl Andráson látszódott meg, aki egyedüli ellenfelét, Pávkovics Bálintot öt futamgyőzelemmel küldte padlóra. Bálint a jelmezverseny második helyével vigasztalódhatott... Egy kategóriával lejjebb, a raceboardos junioroknál annál nagyobb meccset vívott egymással az első helyért a két válogatott szörföző,  Nikl Bence és Sánta Bence, akik mind az öt futamban lefoglalták maguknak az első két helyet. Annyira kiegyenlített volt kettejük között a verseny, hogy az első négy futam után egyaránt két-két győzelemmel, illetve vereséggel álltak, így az utolsó futamban dőlt el a kupa sorsa. Ezt a higgadt Sánta Bence bírta jobban, így övé lett a győztesnek járó jutalom. A bronzérmet a mindegyik futamban harmadik helyen végző Földényi Kristóf kapta meg. Eredmények itt. További képek itt.