UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-03-10 13:34

Átugrált rajtuk

Nem hivatalos világcsúcs, de így is rekord: 32 fekvő embert átugrálni kerékpáron mindenképpen felér azzal. Hegedűs László, a hazai kerékpársportban csak „Hege”, Cegléden pattogott át a bátor jelentkezőkön. Ötvenig meg sem állna.

UP-info, forrás: Bikemag.hu A 23 éves triál pro-versenyző idén jubilál, hiszen tíz éve tűzte ki célként azt, hogy profi versenyző lesz. Cegléden 25 embert ugrott át úgy, hogy a hátsó keréken „pattogott”, majd fordult és „átrepült” még hét ott fekvőn. A magassági csúcsjavítás is sikerült: 117 cm-ről 130 cm-re.
„A speciális rekordok nehézsége az, hogy a folyamatos, dinamikus mozgástól hamar tejsav képződik az izmokban, mivel ezeknél az ugrásoknál minden porcikánk intenzíven dolgozik. Ezt 25 fő után maximálisan éreztem is, leginkább az alkaromban! Mindenképpen szerettem volna felmérni, hol is tartok a felkészülésemben, képes vagyok-e már most olyan teljesítményre, ami miatt felkapják a fejüket a riválisaim. Mivel még nem kezdődött el a versenyszezon, így amellett döntöttem, hogy egy rövid bemutató keretein belül megpróbálok két rekordot nem hivatalosan megjavítani. Noha egyik kísérletem sem volt hivatalos, azaz sem a Guinness, sem pedig a magyar rekordok közé nem kerülhet be, mégis úgy érzem, sikerült üzennem az ellenfeleimnek, hogy igencsak jó formában várom az idei szezont.” „Olyan tehetségnek érzem, akinek rendkívüli akaratereje van… nem is értem, miért nem világbajnok még?” – mondta a DigiSportnak Hegéről Mátyási Zoltán, a Trial Club Duna Plaza elnöke. A Világ Kupa-sorozatban tavaly a 7. helyet szerezte meg Hege a 120 versenyző között, de erre is azt mondja, hogy tud még ennél is jobbat. Az idei első Világ Kupa-futamon, a németországi Heubachban április 20-21-én bizonyíthatja, hogy tényleg kiváló formában van. Hogy aztán újabb 4 VK-futamot követően Dél-Afrikában neki fújják a vuvuzelát, augusztus 26-tól a pietermaritzburgi világbajnokságon.