UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2013-06-13 17:17

Győri jövés-menés

Eddig inkább csak távozókról lehetett hallani a női kosárlabda bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmes Hat Agro-UNI Győr háza táján. Most azonban kiderült: érkezik jó néhány játékos, zömében fiatalok.

UP-info Óriási változások lesznek, amint arról a klub elnöke, Fűzy Ákos a kezdo5.hunak beszámolt. Hangsúlyozta, hogy több fiatal magyar játékost szeretnének szerepeltetni, valamint ígéretes jövő előtt álló külföldieket szándékoznak szerződtetni. A következő szezontól a győri csapatot erősíti az amerikai Samantha MacKay. Az 22 éves irányító korábban a Dayton Egyetem csapatában szerepelt, ahol 10,5 pontot dobott és 4,9 gólpasszt adott meccsenkénti átlagban és ott volt a WNBA-s Seattle Storm felkészülési táborában is. Négyes poszton lehet az együttes erőssége a 187 centi magas szerb Natasa Kovacsevics, ő mindössze 19 éves, a Partizan Belgrád neveltje, de az előző szezonban már a Crvena Zvezda alkalmazásában állt. 16,3 pont, valamint 6,6 lepattanó volt az átlaga hazája élvonalában. Képességeit jól mutatja, hogy már most lefoglalták a 2016-ban életbe lépő draftjogát a WNBA-ben. Nyáron az U19-es világbajnokságon lesz érdekelt.
A győri klub leigazolta még a felnőtt válogatott keretébe is bekerülő 21 esztendős Mansaré Mantyt (főoldali képünkön) a Vasastól, s jövőre is Győrben kosarazik a 17 éves Dobos Ágnes, miután meghosszabbították szerződését. Az utánpótlás legjobbjai közül kerül fel az első csapathoz Tullner Evelin, aki a legeredményesebb játékosa volt az előző szezonban az amatőr NB I-ben érdekelt együttesnek.