UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2013-06-13 11:36

Neoprénre nem lesz szükség

Kilenc fiatal képviseli hazánkat a törökországi Alanyában a hétvégén sorra kerülő junior triatlon Európa-bajnokságon. A csapat egyik vezetője, Fűri Ilona szerint várhatóan az első tízbe jutásért küzdenek majd a mieink. Legjobb esélye erre a már tavaly is hatodik Pap Dávidnak van.

reb Noha a válogatottal a repülőút után az Antalyából Alanyába szállító busz sofőrje eltévedt, és csak némi „szerencsétlenkedés” után találta meg a hotelt, összességében ideális utazást követően jutott el szálláshelyére küldöttségünk.
„A gyerekek jól viselték az első átmozgató edzést, pedig az otthoninál tíz-tizenöt fokkal melegebb van” – újságolta Fűri Ilona, aki Kuttor Csabával együtt irányítja versenyzőinket. A víz 23-24 fokos, Fűri szerint kellemesen hűvös: Pap Dávid örült annak, hogy neoprénre biztosan nem lesz szükség. A versenyzők mindegyike egészséges, senkit sem hátráltat sérülés, ráadásul jókedvűek, izgatottan várják a viadalt. Nemcsak a kedv, a forma is remek: a május végi brnói junior Európa-kupán Horváth Zsanett és Pap is győzött, míg a Törökországban szintén induló Fuchs Dóra és Király István harmadik, Anheuer Kristóf negyedik, Fuchs Dóra és Szatmári Levente pedig ötödik lett. Amikor az elvárásokról kérdezzük Fűrit, a januári Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (AYOF) negyedik helyezett Pap Dávidot emeli ki. „A legjobb szereplésre neki van esélye, hiszen már tavaly is hatodik volt. A többi fiút az első húsz közé várom. A lányokkal hasonló a helyzet, szintén a legjobb húszba kerülhetnek, körülük Horváth Zsanett lehet az első tízben.” Az egyéni verseny után egyetlen fiút leszámítva minden junior újabb lehetőséget kap a bizonyításra. A csapat két váltót is indít az utolsó napon (két lány és két fiú alkotja), tagjait az egyéni versenyen nyújtott teljesítmények alapján jelölik ki. Az utazó keret Junior férfi (79 fős mezőny): Anheuer Kristóf (UNIQA Team Újbuda SE), Király István (MOGYI SE Baja-Pécs), Pap Dávid (UNIQA Team Újbuda SE), Bicsák Bence (Zalaegerszegi Triatlon Klub), Szatmári Levente (UNIQA Team Újbuda SE). Junior női (58 fős mezőny): Fuchs Dóra (UNIQA Team Újbuda SE), Horváth Zsanett (UNIQA Team Újbuda SE), Hargitai Henriett (Triatlon Villám SE), Vizi Viktória (TVK Mali Triaton Klub) Csapatvezetők: Fűri Iona, Kuttor Csaba