UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2013-07-01 18:58

Mezítláb nem lehet

Az ifjúságiak mérlege, vagyis a leány és fiúváltó ötödik helyezése elismerésre méltó, viszont az U23-as versenyzők nagy része egyéniben elmaradt a várakozásoktól, ráadásul a mix váltót kizárták. A holteni Európa-bajnokságot a két kísérő, Fűri Ilona és Szabó Zita értékeli.

reb Pedig az időjárással nem volt gond: a hollandiai Holtenben ideális triatlonos idő (14-15 fok, 18 fokos vízzel) várta az ifjúsági váltókat, s a két nem képviselői éltek is a lehetőséggel. A lányok (Zelovics Dóra, Duchs Dóra, Csák Panna) ötödik helyen célba érő hármasáról elégedetten beszélt Fűri Ilona: – Dóri remekül úszott, és bringán is az első bolyban tartotta magát, ám a futása gyengébbre sikerült. Ennek ellenére Fuchs Dóri a nyolcadik helyen váltotta: ő futásban még faragott is a hátrányból. Panna hozta a tőle megszokottat az első két számban, futásban pedig légies, könnyed, dinamikus lépésekkel felért az ötödik helyre. Kemény mezőnyben nagyon értékes helyezést csíptek el.
Szerencsés helyzetben van a szakvezető, hiszen a Dévay Márk, Lehmann Bence, Böröcz Bence váltót ugyancsak dicsérhette: – Márk fantasztikusan úszott, másodikként jött ki a vízből, és még kerékpáron is jól haladt, ám futásban visszaesett, Bence a hetedik helyen szállt versenybe. Tartotta a pozíciót, így következhetett Böröcz Bence. Az első négy ország messze járt, ám egyenletes versenyzéssel hozta az ötödik helyet. Azt tapasztaltam, hogy a nagyon kemény kerékpározás után kevésbé tudnak futni versenyzőink, ezen javítani kell. Az U23-asok versenye már nem tartogatott ennyi pozitívumot, ugyanis a Dudás Eszter, Balogh Máté, Horváth Zsanett, Anheuer Kristóf váltót kizárták. Bár óvott a csapat, nem lehet vitatkozni a szabállyal: mezítláb egyetlen métert sem tehet meg a versenyző. Márpedig Dudás Eszter így teljesítette a pályát, miután a depóból való kifutáskor pocsolyába lépett, és ott ragadt a lábbelije. Szabó Zita csapatvezető szerint, ha akkor azonnal visszaveszi, nincs gond, ám továbbment, és utána már nem lehetett mit tenni.
Ezt a malőrt leszámítva a váltóban sem ment neki rosszul, egyéniben viszont kifejezetten jól teljesített Dudás: taktikusan versenyzett, s bár elkövetett apróbb hibákat, ez nem került helyezésekbe. Még az úszást is jól megoldotta, pedig az verekedősebb volt, mint lenni szokott. Ellenben a többiek elmaradtak a várakozástól: Horváth Zsanett juniorkorú, s bár előzetesen Szabó bízott benne, hogy akár a tizedik hely környékén is végezhet, nem bírta erővel. Igaz, kora miatt számára nem is ez az év fő viadala. – Zsanett saját bevallása szerint azért ez jóval erősebb volt, mint a juniorversenyek szoktak lenni – elemez Szabó Zita. – Úszásban és biciklizésben nem volt gond, és egy kört még le is futott, de aztán elfogyott az erő. Szabó a fiúktól is többet várt, ám nem tudtak a középmezőnyben végezni. – Kristóf az úszás után, kerékpárban a második sorban ragadt, ez tönkretette a versenyét. Czigány Andris ugyan el tudott menni az első sorral, viszont a kemény pálya után nem maradt elég ereje a futásra. Azért a jövőre nézve biztató, hogy az első két számban jól teljesített. Balogh Máté az érettségi miatt nem tudott megfelelő munkát végezni, ez meglátszott teljesítményén. Eredmények (a triatlon.org eredménylistája alapján) ifjúsági fiú váltó: 5. hely ifjúsági lány váltó (Zelovics Dóra, Duchs Dóra, Csák Panna): 5. hely U23-as mix váltó (Dudás Eszter, Balogh Máté, Horváth Zsanett, Anheuer Kristóf váltót): kizárták Egyéni Nők: 13. Dudás Eszter, Horváth Zsanett - nem fejezte be Férfiak: 43. Anheuer Kristóf, 45. Czigány András, 51. Balogh Máté