UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-08-04 16:57

Betett az esőszünet

Hajszálon és esőszüneten múlt, hogy Babos Tímea végül nem tudta felborítani a papírformát, és kikapott az első kiemelt hazai versenyzőtől a donyecki ITF-torna döntőjében. Csalódottságra nincs ok, a felkészülés jól alakul, amelynek célja az év utolsó Grand Slam-viadala, a US Open.

UP-info Mérges, szomorú, elégedett – így változott Babos Tímea hangulata a donyecki ITF-torna esőszünettel tarkított, szoros csatában elveszített döntője után. Bár a héten kemény erőnléti edzéseken van túl, csak hajszál választotta el attól, hogy legyőzze a hazai környezetben játszó, világranglista 49. ukrán Jelina Szvitolinát.
Ugyan a meccs elején Szvitolina rögtön brékelőnybe került, ám a negyedik játékban Babos visszavette az elveszített adogatást. A lendület tartott, így megnyerte az első játszmát. A második felvonásban aztán feljavult a torna 1. kiemeltje, így könnyedén egyenlített. A döntő szettben a lehető legjobb pillanatban, 4-4-es álláskor Babos elvette ellenfele adogatását, és a mérkőzésért szerválhatott. Ám 30-30 után esni kezdett, így szünet következett. A másfél órás kényszerpihenő nem tett jót a magyar játékosnak, aki az elveszített adogatás után azért kiharcolta a rövidítést. Ott már folyamatosan az ukrán vezetett, de Babos három meccslabdát is hárított, miközben egyszer ő is egy pontra került a győzelemtől. Hiába, 10-9 után Szvitolina élt a lehetőséggel, ezzel otthon tartotta a kupát – A meccs utáni pillanatokban rettenetesen mérges voltam… – értékelt a vesztes. – Azóta már voltam szomorú, most kezdek elégedett lenni az eheti teljesítményemmel. Sajnálom a döntőt, mert kezemben volt a meccs, amikor esőszünet miatt le kellett jönni a pályáról. Természetesen ez nem kifogás, hiszen utána nyerhettem volna, 4-4 után lebrékeltem, nálam volt a lélektani előny. Mindent egybevéve örülök, mert az elmúlt napok-hetek sok-sok munkája mellett volt még akaratom küzdeni és mégiscsak döntőztem, a világranglista 49. helyezettjétől kaptam ki, szoros küzdelemben. Alakulhatott volna fordítva is, de ilyen a tenisz. Szakmai stábjának egyik tagja, a szerb Nikola Andjelics Babos küzdeni tudását méltatta. – Lenyűgöző volt a győzni akarása és az is, hogy emelni tudott a játéka színvonalán, amikor azt már senki sem várta – mondta Andjelics. – Reméljük, hogy ezt a jövőben egyre gyakrabban láthatjuk tőle. Most a kínai WTA-versenyre utazunk, ez is a US Open-felkészülés része lesz. Remélem, hogy tovább tisztul Timi játéka: játékban és fizikálisan is tovább javul. ITF női torna, Viccourt Cup (75 ezer dollár, kemény pálya) Egyes, döntő Jelina Szvitolina (ukrán, 1.)–Babos Tímea (3.) 3-6, 6-2, 7-6 (11–9)