UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-07 10:04

Tűzzel, akarattal

Sorozatunk harmadik tagjaként a kapus Borbély Ádám árulta el, hogy mit vár a hazai rendezésű U19-es fiú kézilabda-világbajnokságtól.

reb Már csak kettőt kell aludni és a Magyarország-Venezuela mérkőzéssel elkezdődik Budaörsön és Érden a vb. A szakma képviselői, a játékosok és a szurkolók egyaránt nagy reményekkel tekintenek az esemény elé, erről most csapatunk kapusa, Borbély Ádám vall. Névjegy Borbély Ádám Zoltán Születési idő: 1995.06.22. Poszt: kapus Magasság/Súly: 192/100 Klubja: MKB Veszprém KC Tiszavasváriból indult, Budapesten tanult és a PLER-ben játszott két évet. Aztán 2011-ben Kiss Szilárd az MKB Veszprémhez hívta. Napokig gondolkodott a döntésen, hiszen szerette akkori csapatát, de végül Bartalos Béla kapusedző személye a váltás mellett szólt: tanulni vágyott a remek szakembertől. Noha nagyrészt a juniorokkal készül, ősszel már a felnőtt csapatban is bemutatkozott. Kemény edzéseken van túl a csapat, ami eddig történt, nem is sikerült rosszul, noha az eredmények ezt még nem tükrözték vissza. „A spanyolok elleni két meccsen ugyan kikaptunk, de ők akkor a felkészülés más szintjén tartottak. A horvátok ellen már jók voltunk, harcoltunk – ha az ott látott tüzet, akaratot és játékot át tudjuk menteni a világbajnokságra, akkor nem lesz gond.”
A hosszú közös munka után a múlt héten mindenki klubjában jelentkezett edzésre, ami Borbély szerint nem is ártott: túl monoton lett volna ugyanazokkal az „arcokkal”, megszakítás nélkül készülni a világbajnokságra. „A legfontosabb, hogy továbbjussunk a csoportból, ami igazából nem is lehet kérdés. A világbajnok németek mögött a második hely a reálisabb, persze ellenük is mindent megteszünk.  Az osztrákok és a norvégok ellen pedig biztosan éles meccset játsszunk. Nagy eredmény lenne bejutni a nyolc közé, ha viszont már ott vagyunk, jó sorozattal bármi összejöhet.” A hazai pályát nem érzi tehernek, úgy látja, mindenki számára motiváló, hogy saját szurkolói előtt bizonyíthat. Pláne, hogy ilyen eseménynek senki sem volt még részese. A világbajnokságon lesz alkalom átesni a tűzkeresztségen. Kérdezz-felelek – Ki a példaképed? – Dejan Perics, hatalmas kapusnak tartom. – Mit vársz magadtól, hol tartsz majd öt év múlva? – Remélem akkor is az MKB Veszprém játékosa leszek. – Mivel kapcsolódsz ki, mi a hobbid? – Szívesem teniszezem, kosarazok, csapattárssal szoktam horgászni is. – Van valami kabalád, vagy amolyan „szertartás”, amit minden mérkőzés előtt végrehajtasz? – Két éve mindig ugyanazt a pólót veszem a mez alá. – Lottóötös vagy vb-arany? – Nem könnyű kérdés, de azért persze vb-arany. :) Sorozatunk első része Stranigg Jánossal. Sorozatunk második része Tóth Patrikkal.