UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-10-23 13:14

Rózsa szuper futama

Szinte az összes kategóriában nemzetközi verseny volt a negyedik alkalommal útjára indult SuperCross-sorozat első, kazincbarcikai fordulója. A 131 résztvevővel lezajlott, SuperCross indulói rekordot megközelítő EthicSport–Decathlon-kupa „80 kanyaros” szezonnyitó pályája is jól vizsgázott.

SAJTÓKÖZLEMÉNY, Kéri István A korábbi években megszokott rajt utáni emelkedő-lejtő kombináció, majd a földút-szekció idén kimaradt az egy palánk és egy lépcsősor akadályt tartalmazó pályából, helyette még több kanyar került a nyomvonalba. Az előzetes vélemények olykor „aggódva” konstatálták a pályarajzot, melyről aztán a valóságban kiderült, hogy mégsem annyira „szögletes”. A kellemes, krosszozáshoz már-már túl meleg időjárással kísért eseményre sok szlovák versenyző érkezett valamennyi korosztályban. A szlovákok már az első futamban oktatófilmet forgattak, az U17-es fiúkkal egyedül Karl Ádám (Bikeexpress SE) tudta tartani a lépést. A végig együtt (az elit férfi felnőtt-kategória tizedik helye környékén látható köridőkkel) haladó négy szlovák közül végül Jan Gajdosík (CK MSK Ziar nad Hronom) lett a győztes. U15-ben Béla Dávid (Vitalitás SE), a WU17-ben Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team - CST) nyert. A középső rajtban már hét kör várt a felnőtt nőkre, valamint az U19-es és master 2-es férfiakra. A szlovák uralom itt is folytatódott: az abszolútot és a master kategóriát is északi szomszédaink egyik kerékpáros „ikonja”, Robert Glajza (CK Banska Bystrica) nyerte, vele csak az U19-es győztes, Dina Márton (Pilis CCC) tudta tartani a lépést. Mellette Karl Dávid (Bikeexpress SE) és Dina Dániel (Pilis CCC) állhatott még dobogóra.
A 13 órai, utolsó rajtban a férfi U23-as, elit felnőtt és master 1-es korosztályok rajtoltak. U23-ban elsőévesként az országúti-világbajnokságot is megjárt Rózsa Balázs (KSI Csepel SE) az első körben némileg beragadt, de aztán az egyórás futam alatt folyamatosan jött előre, a hatodik kör magasságában aztán át is vette a vezetést Fenyvesi Pétertől (CUBE – Csömör). Fenyvesi második helyét a végéig megtartotta, harmadikként Pelikán János (CUBE Balaton Team) érkezett, még egy percen belüli hátránnyal. TELJES EREDMÉNYLISTA. A verseny utáni eredményhirdetésen a rendezéshez sok segítséget nyújtó kazincbarcikai önkormányzat nevében Klimon István, a város alpolgármestere, valamint a névadó szponzorok képviselői átadták a dobogósok jutalmait. A IV. SuperCross-sorozat két hét múlva, november 3-án, Ózdon folytatódik. Az eseményről részletesen a ITT és a sorozat Facebook-profilján keresztül lehet tájékozódni.