UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-10-24 16:52

Időn túl, biztos kézzel

Kocsis Ágnes szerezte az FTC utolsó gólját a Lublin ellen a kézilabda BL-ben. A 18 éves játékos honlapunknak azt mondta: edzéseken is sokat tanul a zöld-fehérek válogatottjaitól.

K.D. A Ferencváros 18 éves játékosa, Kocsis Ágnes biztos kézzel értékesítette az időn túli hétméterest a Lublin elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Csak ennyit időt tölthetett a pályán, de azt mondta, ez is óriási élmény volt, nem bánta, hogy nem kapott több lehetőséget a 40-25-ös sikerrel záruló találkozón. – Tavaly a BL-selejtezőben már több mérkőzésen játszottam, de a főtáblán most mutatkoztam be, örülök, hogy góllal sikerült. A csapattársak mind gratuláltak, a családtagoktól és a szurkolóktól is kaptam elismerő üzeneteket.
A fiatal iránytó-átlövő már a 2011-2012-es idényben bemutatkozott az FTC NB I-es csapatában, és második éve edz együtt a felnőttekkel. Idén öt élvonalbeli találkozón lépett pályára, és a hazai BL-meccseken tagja a keretnek, az idegenbeli összecsapások helyett még a juniorbajnokságban várnak rá feladatok. – Fárasztó a kettős terhelés, de bírni kell. Megbecsülöm, ha lehetőséget kapok és a felnőttekkel edzhetek. A válogatott játékosok is mindig aranyosak, segítőkészek velem, biztatják a fiatalokat. Hatalmas dolog, hogy világsztárokkal gyakorolhatok együtt nap mint nap, segíti a fejlődésemet, hogy nem a saját korosztályommal edzek. Amikor a juniorbajnokságban játszom, érzem is ennek a hatását. Ágnes kilenc éve játszik a Fradiban, felnéz Szucsánszki Zitára és Tomori Zsuzsannára is, de úgy véli, mindenkitől sokat tanulhat. Előnyei közé sorolják, hogy jól lát a pályán, okos passzokkal játssza meg a beállóst, de szerényen azt mondja: még sok területen kell fejlődnie. Célja, hogy megszilárdítsa a helyét a zöld-fehérek csapatban, és stabil NB I-es, majd válogatott játékos legyen. Az utánpótlás-válogatottban még nem mutatkozott be. Balszerencséje, hogy a korosztályokat páros születési évenként határozzák meg, így 1995-ösként nem tudott bekerülni az egy évvel idősebbek erős csapatába.