UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-11-11 16:30

Panka parádézott

Bravúrosan szerepelt, a negyedik helyet szerezte meg hétvégén Gyarmati Panka a dachsteini négycsillagos O'Neill Pleasure Jam elnevezésű, húszezer dollár összdíjazású TTR versenyen. Ráadásul az olimpiai kvalifikációs ranglistán előtte állók közül négy snowboardost is megelőzött.

UP-info Európa egyik legrangosabb profi erőpróbájára – amelyen a snowboard elitje képviselte magát – kapott meghívást Gyarmati Panka. Így állhatott rajthoz a hétvégén a dachsteini versenyen és parádés szerepléssel a negyedik helyet szerezte meg a 25 fős profi mezőnyből. Az eredmény már csak azért is figyelemre méltó, mert Panka négy olyan versenyzőt előzött meg, aki az olimpiai kvalifikációs ranglistán előtte áll.
– A pálya három ugratóból és két korlátból állt, s már az első körömet sikerrel zártam. Nehézséget csupán az okozott, hogy a reggeli edzés után még közel négy órát kellett várnom, mire sorra kerülhettem. Akkorra mentek le ugyanis a kvalifikációk, amelyeken, meghívottként, nem kellett részt vennem – mondta a fiatal sportoló, aki nagyon boldog, s elégedett a helyezésével. A sikeres ausztriai szereplés után decemberben folytatódnak az olimpiai kvalifikációs versenyek. Kapcsolódó anyag: A közvetlen világelitben