UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-05-07 19:22

A kiváló védekezés és a remek csapategység aranyat ért a DFVE-nek

A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület (DFVE) leány gyermekcsapata a vezetőedző szerint végigdolgozta az évadot a bajnoki címért.

Mint arról beszámoltunk, a Dunaújváros vízilabdacsapata nyerte a leány gyermekbajnokságot, miután

a győri nyolcas döntő fináléjában 8–7-re múlta felül a Szentes gárdáját.

A Schmidt Tamás által irányított bajnokcsapat formaidőzítése tökéletes volt, az együttes ugyanis az alapszakaszban a harmadik pozícióban zárt a csoportjában, a felsőházból pedig a negyedik helyen jutott a nyolcas döntőbe.

A bajnoki dobogó tetején a dunaújvárosi lányok Forrás: GYVSE Vízilabda/DFVE

„Amióta a leány gyermekkorosztályban is nyolcas döntőkkel végződik a bajnokság, folyamatosan készültünk arra, hogy megfelelő időpontban fizikálisan és mentálisan jó formában legyünk – mondta a vezetőedző az Utanpotlassport.hu-nak. – A sikerünk egyik titka az egész évad során mutatott kiváló védekezés volt. A nyolcas döntőbe a második legkevesebb kapott góllal érkeztünk, és arra támaszkodtunk, hogy hátul rendben legyünk. Emellett kiemelendő, hogy a lányok minden téren összekovácsolódtak és nagyszerű csapategységet alkotnak. Nagyon örülünk a bajnoki címnek és büszke vagyok a csapatra, de az utánpótlás-nevelésben továbbra is a képzés a legfontosabb. Az aranyérem remek visszajelzés a játékosoknak, hogy az egész évben befektetett kemény munka kifizetődik, hiszen

ezt a bajnokságot nem három nap alatt nyertük meg, hanem a szezon során.

Három éve dolgozom ezzel a kerettel, az első idényben aranyat, tavaly ezüstöt érdemeltünk ki a korosztály bajnokságában. A lányok rendületlelnül hisznek a klubunk edzőiben és mindent megcsinálnak, amit kérünk tőlük. Ameddig ez így van, addig nagyon szerencsésnek mondhatom magam.”

A Dunaújváros 2023/24-es leány gyermek bajnokcsapata:
Andonov Juliana, Balogh Lola, Cuk Mása, Czere Laura, Czigler Eszter, Czinka Lora, Dajka Noémi, Ébner Laura, Grőb Léna, Khoór Kamilla, Kubik Réka, Lipták Sára, Mihók Mandula, Nagy Zóra Adrienn, Nagy Enikő, Nogula Boglárka, Schlapp-Molnár Annamari, Simigla Szonja, Szabó Norina, Szentandrásy Nikol, Vörös Eszter

(Kiemelt kép forrása: GYVSE Vízilabda/DFVE)