UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2013-11-22 17:26

Miért halt meg Balogh Joel?

Tizenöt évesen, tragikus hirtelenséggel elhunyt Balogh Joel, a Szeged BC tehetséges, az ifjúsági korosztályban dobogós helyezéseket elért ökölvívója. Százak emlékeztek a fiúra.

delmagyar.hu/Szegő Tibor Az atyai kéz fogta a kezét. Várta, hogy megmozduljon, de hiába volt minden. Az élettelen kéz nem mozdult többé. Pedig az a kéz, Balog Joel keze sok mindent átélt, attól kezdve, hogy úgy döntött, ökölvívó lesz. Korán megismerkedett a sportág alapjaival, a Szeged BC-ben Gál László irányításával fejlődött. Tavaly második, idén harmadik lett az ifjúsági országos bajnokságon. Makón, a gálán bokszolt legutóbb, és éppen most jutott el oda, hogy a meccseit szaporíthatta volna. Balog Joel nem lesz többé bajnok. Öngyilkos lett. A hír megdöbbentő.
Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba
– Nem volt előjele – mondta honlapunknak Gál László –, kilenc-tíz éves kora óta velünk volt. Kiegyensúlyozott, nyugodt fiú, mindenki szerette. Mindig mosolygott, soha senkire nem volt rossz szava. Borzasztó az egész, olyan érzésem van, mintha családtagot vesztettem volna el. A hír megemlékezésre invitált, amelyet az újszegedi sportcsarnok bejárata előtt tartottak. Százak emlékeztek a bokszolóra. Az információ gyorsan terjedt, a tömeg pedig gyűlt. A negyed ötre meghirdetett gyertyagyújtás előtt már több csoportban, közel száz fiatal álldogált csendben. Aztán pillanatok alatt több százra duzzadt a létszám. – Kiszámítható srác volt, nem utalt semmi arra, hogy ezt teszi – mondta egyik sporttársa. A sírással küzdött. Többen viszont nem. Hagyta az érzelmeket kitörni fiatal, idős fiú, leány és nyugdíjas férfi. Akadt, akit a párja vigasztalt, volt akit az osztálytársa. – Nem jön többé hívás sparringolásra – mondta a csendbe az egyik gyászoló. Hosszú percekig állt a tömeg, közepén a fájdalomtól megtört apával, aki nemrég autóbalesetet szenvedett, és a mindkét lábát érintő rehabilitáció miatt kerekesszékbe kényszerült. A kezében a fia képe. A mosolygó Balog Joelé.
Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba
– Tehetséges öklöző volt, és mivel a korához képest nagy súlyú, hamarosan a nehézsúlyban indult volna. Intelligens bokszoló volt, aki használta a fejét, igyekezett mindent ésszel megoldani. Az volt vele a tervem, hogy előbb vagy utóbb felnőtt magyar bajnokot faragok belőle. Végtelenül rendes, szerény, szeretetreméltó gyerek volt. Egyszerűen nem tudom felfogni, mi történhetett vele. Szombaton, a szentesi gálán találkoztam vele utoljára. A miénk igazi család, amelynek teljes jogú tagját veszítettük el – nyilatkozta a Délmagyarnak az edző. Gál László most a tanítványaival Hévízen, a női országos bajnokságon szerepel, és a leányok Joelért is bokszolnak. A delmagyar. hu az ökölvívó haláláról szóló cikk végén a következő felhívást tette közzé: "Tiszelt Olvasóink! Sajnos, a hozzászólásokat meg kellett szakítanunk, mert számos komment bántotta a család gyászát! Köszönjük megértésüket!" De talán egyszer megtudjuk, miért halt meg tizenöt évesen Balog Joel. Fotó: Karnok Csaba, delmagyar. hu, Facebook.