UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-04-11 18:52

Portugála

A Benfica hatalmas meglepetésre 4-0-ra legyőzte a Real Madridot az ifi BL elődöntőjében. A Barcelona jobban megszenvedett a Schalkéval, de a gólkirályjelölt El Haddadi ezúttal is betalált, így portugál-spanyol finálét rendeznek hétfőn Nyonban.

Nagy-Pál Tamás A legrangosabb európai kupasorozat idei kiírásának utolsó sorsolását tartották pénteken a svájci Nyonban, ennek amolyan „betétfutamaként” rendezték meg a városban az ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) elődöntőjét. A Real Madrid a Benficával, a Schalke a Barcelonával találkozott.
Pereira
Pereira
A Benfica-Real Madrid találkozón a portugálok sokkal jobban kezdtek, olyannyira, hogy már a kilencedik percben megszerezték a vezetést: Nuno Santos a félpályáról káprázatos indítással találta meg Hildeberto Pereirát, akinek nem volt más dolga, mint az öt és felesnél kicselezni a kapust és az üres hálóba gurítani (1-0). Hiába jelentkezett ezután veszélyes lövéssel Enzo Zidane, egyenlíteni nem tudott. Sőt a tizennegyedik percben Jaime Sánchez hatalmasat hibázott: fel akart szabadítani, de combon rúgta Santost a saját tizenhatosán belül, amiért piros lapot kapott, a Benfica pedig büntetőt. A sértett állt a labda mögé és magabiztosan gurított a jobb alsó sarokba (2-0). Ha mindez nem lett volna elég, egy minutummal később Felipe Sáez rúgta meg Felipét, így ismét tizenegyeshez jutottak a lisszaboniak! Santos vállalta ezúttal is az ítélet-végrehajtást és ugyanoda lőtt, de Thierry Graca számított erre és hárított. Hiába: a labda visszapattant a portugál elé, aki másodszor már nem hibázott. Még mindig csak a tizenhetedik percben jártunk, de a párharc gyakorlatilag eldőlt (3-0). A fordulás után látszott, hogy az emberelőnyben lévő csapat nem akarja túlságosan megerőltetni magát, gondolva a hétfői fináléra, de a madridi védelem tett róla, hogy újabb gólt szerezhessen: Ismael Cerro kezezett a büntetőterületen belül, így a Benfica harmadszor is – jogos - tizenegyest rúghatott. A gárda legnagyobb tehetségének tartott Rochinha állt a labda mögé és szemtelenül, „panenkás” mozdulattal emelte a kapu közepébe a labdát (4-0). Az utolsó negyed órára sérülés miatt kilenc emberre fogyatkozott a már amúgy is megtört spanyol alakulat. Ennek ellenére küzdött becsülettel a szépítő találatért, amely végül nem jött össze, így a portugálok kiütéses győzelemmel jutottak a fináléba. A másik párharcban az eddig veretlen Barcelona a Chelsea-t meglepetésre búcsúztató Schalkéval találkozott. A katalánok kezdtek jobban: Maxi Rolón gyönyörűen ollózott, a labda nem sokkal szállt a kapu fölé. Ezután a nyolc találattal a góllövőlistát vezető Munir El Haddadi következett, akinek remek kapáslövését védte a kapus.
El Haddadi
El Haddadi
Az első felvonás egyetlen német lehetősége Leroy Sané nevéhez fűződött: a támadó ziccerben lépett ki, ám José Aurelio Suárez fogta a lövését. A túloldalon Timon Wellenreutheren sem lehetett kifogni, Adama Traoré és Wilfrid Kaptoum távoli próbálkozásánál is a helyén volt, így gól nélkül mentek pihenőre a fiatalok. A második játékrész is Barca-helyzettel kezdődött, El Haddadi csavart fölé, majd Traoré óriási szólója után – négy védőt küldött el két csellel – szintén őt találta meg, lövését lábbal védte a német kapus. Rögtön jött a válasz: Florian Pick ültette hintába ellenfelét és csak centiméterekkel csavart a bal kapufa mellé. A katalánok fölényben voltak, El Haddadi próbálkozott rendületlenül, mígnem a 72. percben sikerült megszereznie a vezetést: a nem sokkal korábban csereként beállt Mohamed El Quirachi ment el a bal szélen, centerezett, a spanyol támadó pedig tíz méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-0). Ez volt kilencedik mérkőzésén a kilencedik gólja a 18 éves tehetségnek... Ezúttal győztes gólt szerzett: a gelsernkircheni alakulatnak már csak kapufára futotta. A Bara 1-0-ra nyert és készülhet a hétfői, Benfica elleni döntőre az UEFA Youth League első kiírásában. Ifjúsági Bajnokok Ligája, elődöntő Benfica–Real Madrid 4-0 (3-0) Barcelona–Schalke 1-0 (0-0)