UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-04-14 17:00

Kik avatják a Pancho Arénát?

A Puskás-Suzuki Kupa döntőjével avatják fel Húsvét hétfőn az új felcsúti stadiont, a Pancho Arénát. Kisorsolták a csoportbeosztást, a háromszoros győztes Magyar Futball Akadémia a Real Madriddal került egy trióba.

Nagy-Pál Tamás Hétfőn tartották a Symbol Budapest Étteremben a hetedik alkalommal kiírt Puskás-Suzuki Kupa csoportbeosztásának sorsolását. Az eseményen jelentették be az U17-es tornán résztvevő csapatokat is: hazánkat a rendező Puskás Akadémia mellett ezúttal is a Magyar Futball Akadémia képviseli. Ismét szerepelnek a tornán Puskás Ferenc egykori külföldi klubjai: a Real Madrid, a Panathinaikosz és a Melbourne Football Institute. A hatodik szereplő az első alkalommal meghívott Dinamo Zagreb. A házigazda akadémia kommunikációs igazgatója, Szöllősi György elmondta: Orbán Viktor külön kérése volt, hogy a felcsúti Puskás Pancho Arénát ifimeccsel avassák fel, ezért esett a rangos utánpótlástorna fináléjára a választás. Merthogy a döntőt ezúttal nem Székesfehérváron, hanem az új létesítményben rendezik, stadionavatóval egybekötve. Az érdeklődés nagy, hiszen több mint négyezren lesznek a mérkőzésen. Bár hatezren jelentkeztek.
Jesper Olsen
Jesper Olsen
A sajtóeseményen jelen volt a Manchester United 43-szoros dán válogatott legendája, Jesper Olsen is, aki a melbourne-i gárda vezetőedzője. „Nagyon izgulunk a torna miatt, hiszen ritkán szerepelhetünk ilyen rangos mezőnyben. Rengeteget tanulhatunk ezeken a mérkőzéseken. De ami a legnagyszerűbb: végre zöldfüves pályán játszhatunk” - mondta nevetve a szakember. A Puskás csapatának vezetőedzője, Vincze István még a sorsolás előtt megjegyezte, hogy gyakorlatilag bajnokként érkeznek a tornára, hiszen tizenhat ponttal vezetik a kispestiek előtt a tabellát. Ennek ellenére szurkol játékos-pályafutása egyik volt csapatának, a Honvédnak is, amely minden évben képes meglepetést okozni, hiszen eddig háromszor nyerte meg a tornát. Ezután következett a sorsolás. A szabályoknak megfelelően a házigazda Puskás csapata az A, míg a címvédő Real a B csoportba került. Magyar csapatok nem szerepelhetnek azonos trióban, így az MFA rögtön a spanyolok mellé került. A Puskás ezután megkapta maga mellé a Panathinaikoszt és a Zagrebet, a Real-Honvéd duóhoz pedig az ausztrál gárda csatlakozott harmadiknak. A csoport: Puskás Akadémia, Panathinaikosz (görög), Dinamo Zagreb (horvát). B csoport: Real Madrid (spanyol), Budapest Honvéd. Melbourne Football Institute (ausztrál). Rögtön a triók kialakítása után arra kértük a Puskás trénerét, hogy beszéljen honlapunknak csapata esélyeiről. „Belehúztunk. Jobban szerettem volna a Melbourne-t, mint a horvátokat. Viszont, mivel nagy céljaink vannak, nem szabad ezzel foglalkoznunk, mindenkit le kell győznünk. A gyerekek kettőzött erővel készülnek, hiszen nagy az elvárás, egyrészt a stadionavató miatt, másrészt, hogy még soha nem sikerült Felcsúton tartani a serleget. De én örülök, mert így megmutatkozik, ki az a futballista, aki nyomás alatt már tizenhét évesen képes kamatoztatni a tehetségét. Aki itt jó teljesítményt tud nyújtani, az később külföldön is megállhatja a helyét.” Érdekesség, hogy Vincze keretének tagja az a Tajti Mátyás is, aki már szerződésajánlatot kapott a madridiaktól, így a helyosztók során akár leendő csapata ellen is szerepelhet. A pénteken kezdődő összes torna mérkőzését élőben közvetíti a kupa hivatalos oldala. Az ötödik és a harmadik helyért kiírt mérkőzést a Sport 2, míg a döntőt a Duna Televízió és a Sport 1 tűzi műsorára. A legfontosabb eseményekről, eredményekről természetesen honlapunk is folyamatosan beszámol. A Puskás-Suzuki Kupa programja Április 18., péntek 12:00 Puskás Akadémia–Panathinaikosz 14:15 Real Madrid–Budapest Honvéd Április 19., szombat 14:00 Panathinaikosz–Dinamo Zagreb 16:15 Budapest Honvéd–Melbourne Football Institute Április 20., vasárnap 12:00 Real Madrid–Melbourne Football Institute 14:15 Puskás Akadémia–Dinamo Zagreb Április 21., hétfő 11:00 az ötödik helyért az A és B csoport harmadik helyezettje 13:15 bronzmérkőzés, az A és B csoport második helyezettje 19:00 döntő, a két csoportgyőztes