UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-09 22:49

Drámai kiesés

Az utolsó másodpercekben kapott góllal 20-19-re elveszítette a negyeddöntőt a magyar női junior kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon. Hajdu János csapata az ötödik-nyolcadik helyért folytathatja.

reb Visszatért korábbi sikereinek helyszínére a magyar női junior kézilabda-válogatott: Hajdu János csapata Japán, a Kongói DK, Portugália, Svédország és Franciaország ellen is Kaproncán nyert a világbajnokság csoportkörében. A Dugo Selóban a szlovénok ellen aratott győzelem után a megszokott csarnokban ezúttal Németország várt a mieinkre.
toth_gabriella04_u20info
toth_gabriella04_u20info
A germánok hasonló menetelést mutattak be, a Dániától elszenvedett minimális vereséget leszámítva, a nyolcaddöntőben pedig fordulatos meccsen 27-24-re múlták felül a másik északi gárdát, Norvégiát. Örömmel nyugtázhattuk, hogy a csapatkapitány Kurucz Ivett – akit a szlovénok elleni meccsen ölben kellett levinni a pályáról – rendbe jött a negyeddöntőre. Azt már kevésbé, hogy a a Hajdu által is veszélyesnek tartott balátlövő, Xenia Smits hamar góllal köszönt be. Mivel kicsivel később Sina Namat követte, a magyar szövetségi edző meglepően hamar, a hatodik percben időt kért. Két támadás, két Tóth Gabriella-bomba, s máris egyenlő lett az állás. Jól és határozottan védekeztek a felek, Jennifer Rode találatát leszámítva egyik oldalon sem esett gól. A magyar csapat játékába azért több hiba csúszott, így Hajdu János a félidő derekán már másodszor szólította a kispadhoz a lányokat. Ennek ellenére ismét Smits lövése talált utat Szemerey Zsófia kapujába, s Ann Seidel is követte honfitársát. A nagyarányú különbséget Sirián Szederke két remekbe szabott góllal akadályozta meg.  Csakhogy Seidel ugyanennyiszer villant, Lukács Viktória pedig kapufára vágta indulásból, így már 7-4-re vezettek a németek. Ám a Hajdu-csapatot sem kellett félteni: az utolsó percekre lendületbe jött. A menetrendszerű Tóth-gól után Lukács Viktória egyszer, Szekerczés Luca kétszer volt eredményes, így aztán 8-8-as döntetlennel vonultak szünetre a felek.
sirian_szederke01_u20info
sirian_szederke01_u20info
Míg az első félidőben jobbára a magyar válogatott futott az eredmény után, a második játékrészben a németek kényszerültek ebbe a szerepbe. Szekerczés, Kurucz és Sirián is beköszönt, Tóth löketével pedig először a meccsen kettővel vezettünk (12-10). A korábban is hangulatos csarnok egyértelműen a magyar szurkolástól zengett, és nemcsak a nézőtéren, egyre inkább a pályán is a mieink akarata érvényesült. Szekerczés átlövése négygólos különbséget rögzített. Rövid időre. A németek küzdőszelleme legendás, és ennek ismét tanúbizonyságát adták. Az ötvenedik percben egy találatra jöttek fel, Isabel Tissekker sikeres büntetővel egyenlített. Felváltva estek a gólok, ám az utolsó perc kezdetén Maren Weigel bombázott a magyar kapuba, 19-19. Valahogy mindenki nehezen hitte, hogy ezt el lehet bukni, pedig... Kurucz lövését védte a német kapus, majd az utolsó pillanatokban Sina Namat kapott üresen labdát a hatoson, és élt a lehetőséggel, 20-19. Zokogó magyar játékosok, a német mester kézfogását meglehetősen határozottan elutasító szövetségi edző... Válogatottunk keservesen búcsúzott el az éremről szőtt álomtól. Az ötödik-nyolcadik helyért először Románia ellen lép pályára pénteken. Hajdu János szokás szerint közvetlenül a mérkőzés lefújása után értékelt honlapunknak. – Remekül védekeztünk, nagyon jó volt a kapusteljesítmény is. A támadójátékunk viszont veszélytelen volt, sok átlövésünket sáncolták. Az utolsó öt-hat percre aztán szétestünk hátul, nem ütköztünk eleget. A második félidőben négy góllal is vezettünk, akkor kellett volna még egyet lőni. A játékvezetésről nem szívesen beszélek, nem hittem volna, hogy ez negyeddöntőben megengedhető. Gyalázatos volt. Ilyen utolsó másodpercekben elveszített meccs után nem lehet mit mondani a lányoknak. Mindenki alszik egyet, és holnap folytatjuk... U20-as női kézilabda-világbajnokság, negyeddöntők. NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG 20-19 (8-8) Kapronca, játékvezetők: Voldokov, Zotyin (oroszok). NÉMETORSZÁG: Eckerle, Roth (kapusok), Beddies, Blaze, Hartstock, Heldmann, Namat 2, Putzke 1, Rast, Rode 2, Seidel 2, Smits 5, Tissekker 3 (3), Wahle 3, Weigel 2, Wolf. Szövetségi edző: Wieland Schmidt. MAGYARORSZÁG: Bíró, Ferenczi, Szemerey (kapusok), Dombi, Gyimesi, Hajtai, Korsós, Kurucz 1, Lukács 1, Májer, Mészáros, Sirián 4, Szekerczés 6, Tóth G. 6, Virág 1, Walfisch. Szövetségi edző: Hajdu János. Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 0. Dánia–Franciaország 36-26 (20-13) Hollandia–Oroszország 33-43 (13-22) Románia–Dél-Korea 27-36 (12-20)