UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-29 21:05

Lépés a kilenchez

Győzelemmel kezdte alsó ági szereplését a magyar férfiválogatott, miután 27-21-re nyert Szlovákia ellen az ausztriai junior Európa-bajnokságon. Fehéroroszország következik.

reb Még az Európa-bajnoki rajt előtt, a felkészülés jegyében kétszer is megmérkőzött Szlovákiával Csoknyai István szövetségi edző válogatottja Dabason. Az akkori két győzelem után mindenki kiegyezett volna azzal, ha a kontinenstornán már nem fut össze a két csapat. Legalábbis nem így. Csakhogy északi szomszédaink Németország és Ausztria mögött végeztek a kvartett harmadik helyén, mi pedig a Szlovéniától és Svédországtól gyűjtöttünk be méretes zakót.
kovacsics_peter01
kovacsics_peter01
Az alsó ági csoportban így aztán újra egymásnak veselkedett a két együttes. A közvetítésen keresztül minden szlovákul és vagy magyarul értő néző pontosan képben lehetett a taktikai utasításokat illetően, ugyanis atmoszférazaj (értsd: közönség) nem nyomta el a mesterek szavát... Első ránézésre a magyar fiatalok fogadták meg jobban az intelmeket, Kovacsics Péter két és Bánhidi Bence egy góljával 3-0-s rohammal kezdték a találkozót. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az ellenfél kétszer is egalizált, ám jobbára a mieink akarata érvényesült. A balkezes Leimeter Csaba kilenc-tíz méterről elengedett óriási lökete lehetett volna az első játékrész csattanója, ám még érkezett válasz: 12-10-es vezetésünkkor hallatszott a sípszó. A második harminc percben többször is beragadtak a szlovákok, így aztán Törteli Koppány és Hornyák Péter vezetésével fokozatosan nőtt a magyar előny. Bár az utolsó percben két gólt is beszedett Borbély Ádám, a mieink győzelmét semmi sem fenyegette. A 27-21-es sikernek köszönhetően válogatottunk négy ponttal áll alsó ági csoportjában, és jó esélye van arra, hogy a helyosztókon a 9-12. helyért lépjen pályára. Szerda kora délután Fehéroroszország következik. Férfi U20-as Európa-bajnokság, Ausztria, középdöntő a 9-16. helyért, 1. forduló: II-es csoport: Magyarország-Szlovákia 27-21 (12-10)   Linz, játékvezetők: Baumgart, Wild (németek). Magyarország: Borbély, Miklós (kapusok), Bánhidi 4, Faluvégi, Gyene, Honyák P. 8, Horváth D., Kovacsics P. 4, Leimeter 2, Ligetvári 3, Nagy Sz., Szeitl, Törteli 3, Vasvári, Vizes 3, Zakics. Szövetségi edző: Csoknyai István. Szlovákia: Javorcek, Konecny, Vernarsky (kapusok), Cigan 7, Dujcak, Kalafut 2, Majbik, Michniewicz 2, Orlovsky 2, Pales, L. Sarpataky, M. Sarpataky 1, J. Urban 4, L. Urban 1, Vanko, Wilga 2. Szövetségi edző: Ivan Pompos. Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1. A csoport másik mérkőzésén: Fehéroroszország-Izrael 34-33 (14-19)