UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2014-08-26 21:03

Egy híján húsz

Fölényes győzelem, ahogy arra számítani lehetett. Az U18-as leányválogatott 22-3-ra verte a németeket a madridi világbajnokság második csoportkörében. A meccsen csupán az volt a kérdés: ki nyeri a házi góllövőversenyt?

PV Bár Tbiliszi messze van Madridtól ,az U18-as leányválogatottunk tagjai hasonlóan az U19-es fiúkhoz, betegséggel küzdve szálltak medencébe első csoportmeccsükön az Egyesült Államok ellen. Ahogy Petrovics Mátyás szövetségi edző mondta: lassan kitehetik a kórház táblát a szállodai részlegük elé. Így nem csoda, ha a játékosok közül többen sem voltak száz százalékos fizikai állapotban a nyitó mérkőzésen. A második találkozó simábbnak ígérkezett, a németek ugyanis még a nem túl acélos Dél-Afrikától is kikaptak az előző fordulóban.
Gurisatti Gréta és Tamás Viktória az amerikaiak elleni mérkőzésen Forrás: waterpoloworld.com
Gurisatti Gréta és Tamás Viktória az amerikaiak elleni mérkőzésen Forrás: waterpoloworld.com
Az első negyed Kuna Szonja távoli lövésével és góljával kezdődött, majd megúszás után ismét ő volt eredményes. Szilágyi Dorottya emberelőnyből szerezte a magyar csapat harmadik gólját, Gurisatti Gréta pedig nem akart kimaradni a házi gólversenyből, és két megúszást követően beérte az addig vezető Kunát. Szilágyi nem sokkal később szintén csatlakozott a kétgólosok táborához, így már 6-0-ra vezetett leányválogatottunk, amikor a németek – emberelőnyből – megszerezték az első góljukat. A második negyedet két kapufával nyitottuk, a játékrész első góljára pedig bő három percet kellett várni: a német Jamie Verebelyi a csapata második találatát jegyezte. Gurisattit ez kissé felpaprikázta, és távoli bombával jelezte, az ellenfél ezen a meccsen négy gólnál közelebb nem jöhet. Nem is jött, mert Kuna kihasználta, hogy a kapus rosszul jött ki a kapujából, így ügyesen átejtette. A szünetben 9-2 volt az állás. A harmadik negyed ott folytatódott, ahol az előző véget ért: a német kapus hibájával és magyar góllal. Lissner védte a lövésünket, már dobta volna előre, miután mindenki elindult a magyar kapu felé. Kivéve Kuna Szonját, aki pimaszul kivette a kezéből a labdát, és a hálóba továbbította. Jött is a dicséret a kispadról. A következő három magyar találat megúszás után született Gurisatti, Szilágyi és Varga révén. Az utolsó negyed előtt már 13-2-re vezettünk. A negyedik játékrész távolról szerzett góllal indult, majd ismét Kuna zavarta meg a német kapust, aki ijedtében elpasszolta a labdát, amire Szonja le is csapott, és belőtte a tizenötödiket.  Deike törte meg a hosszan tartó német gólcsendet: távoli kísérlete a kapunkban kötött ki. Ezt követően már csak magyar gólpárbaj zajlott a medencében: megúszást követően, távolról, s még ötméteresből is betaláltak a lányok. A vége tizenkilenc gólos, 22-3-as győzelem lett. A meccs gólkirálynői címét Szilágyi Dorottya nyerte, hat találatával. Leány U18-as világbajnokság, Madrid, Spanyolország, A csoport, 2. mérkőzés Magyarország-Németország 22-3 (6-1, 3-1, 4-0, 9-1) Gólszerzők: Szilágyi 6, Kuna 5, Gurisatti 4, Farkas 2, Máté, Hertzka, Leimeter, Horváth, Tóth 1-1, illetve Deike, Verebelyi, Hinz 1-1 A csoport másik mérkőzésén: Egyesült Államok - Dél-Afrika 20-4