UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-08-28 15:33

Rablóból pandúrok lehetnek

Turi Orsolya és Mlinkó Bernadett győzött az érdi kézilabdaklub és a sportági szövetség közös,  „Rózsaszín síp” elnevezésű akcióján, amelynek célja az, hogy a fiatal játékosok minél hamarabb megismerkedjenek a játékvezetéssel.

UP-info Az impozáns érdi sportcsarnokba szerdán nem edzésre vagy mérkőzésre vonultak az egyesület fiataljai: a klub a szövetséggel karöltve már másodszor rendezte meg a „Rózsaszín síp” fantázianévre hallgató akciót. Ennek keretében az ifjúsági és junior leányjátékosok elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a játékvezetéssel. A cél, hogy pályafutásuk előrehaladtával minél többen sípot ragadjanak - így lesz a rablóból pandúr?
erd_rozsaszin_sip
erd_rozsaszin_sip
Nem lehet elég korán kezdeni: dr. Soós Kálmán, a szövetség játékvezető-albizottságának elnöke szerint a legfontosabb, hogy felkészült legyen a bíró. Ezen túlmenően elengedhetetlen a határozottság, a jó helyzetfelismerés készsége, illetve, hogy szinte „észrevétlen" maradjon a pályán, megőrizve ezzel a játék szépségét, örömét. A bizottság oktatási szakreferense, Soltész Iván érdekes és tanulságos előadáson ismertette a főbb szabálypontokat, majd maga mutatta be a játékvezetői karjelzéseket. Az ebédszünet után Tavarnay László, a játékvezetői albizottság alelnöke videófelvételek segítségével különböző mérkőzésszituációkat mutatott be, és játékvezetői szempontból elemezte a látottakat. Ezután a lányok tesztírás során adhattak számot frissen megszerzett tudásról. Természetesen a gyakorlati versengés sem maradhatott el: a Haraszti Kinga, Nachtmann Brigitta bírópáros tanácsait követően a fiatalok hét-hét percre sípot ragadtak. Az emléklap mindenkinek, az ajándéktárgyak pedig a kiemelkedően jól teljesítőknek járt. A szakemberek szerint legjobban a Turi Orsolya, Mlinkó Bernadett duó bíráskodott: jutalmuk a szövetség alapfokú játékvezetői tanfolyamán való részvétel.