UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-09-12 13:16

Üdezöld tinédzser

Az alig 16 éves balkezes szélsővel, Faluvégi Dorottyával ötéves szerződést kötött a Ferencváros női kézilabdacsapata. A számára még felfoghatatlan lehetőségről a fiatal tehetség beszélt a klub honlapján.

UP-info Nem minden 16 éves fiatallal esik meg, hogy az ország egyik legjobb kézilabda-egyesülete a felnőttcsapatban számít rá. Faluvégi Dorottya a ritka kivételek egyike. Az 1998-as születésű jobbszélső Pilisvörösváron kezdett kézilabdázni, majd tizenkét évesen érkezett a Ferencvároshoz. A „Csibe" becenéven ismert fiatal először Pádár Ildikóval dolgozott együtt, miközben a serdülő és az ifjúsági válogatottkeret tagja is volt. Korosztályos bajnoki címeket szerzett az FTC-vel, az idősebb juniorokkal pedig második helyezést is elért.
faluvegi_dorottya
faluvegi_dorottya
„Őszintén szólva még mindig hihetetlen számomra, ami történt – kezdi Faluvégi a fradi.hu-n olvasható cikkben. – Szerintem csak apránként tudom megemészteni ezt. Például Veszprémben, a Szuperkupa-döntő előtt leoltották a lámpát az arénában a csapatok bemutatása előtt, s közben az járt a fejemben, fanatsztikus, hogy én is itt lehetek a felnőttkerettel. Velem ilyen nagy dolog még soha nem történt, és nem is tudom hova tenni. Szinte felfoghatatlan" – mondta az FTC ajánlatáról. A kezdeti időszakra is szívesen emlékszik vissza. „A felkészülés elején csak az alapozásról volt szó. Elek Gábor azt mondta, hogy a többi rajtam múlik. Nagy örömmel vágtam neki a feladatnak. Ezzel a bizalommal és könnyedséggel kezdtem el a nyarat, és úgy látszik, jó befejezése lett. Nagyon hálás vagyok a lányoknak, mert igazából már az első napon felkaroltak." Faluvégi viszont nem az a típus, aki megelégedne az elért eredménnyel. Izgatottan tekint előre a szezonra, ahol elsőként még mindig a juniorcsapatban szeretne jól teljesíteni. „A fő cél az eddigiekhez hasonlóan a saját korosztályomban megállni a helyem. Ezek után még nagyobb elvárásokat állítok magam elé, hogy jobban tegyem a dolgom, és egyre kevesebbet hibázzak. Úgy gondolom, ebben az évben minden felnőttcsapatban töltött perc ajándék." Az ötéves szerződés aláírását Novák András, az FTC kézilabda-szakosztályának utánpótlás-igazgatója kommentálta. „Bizonyos szempontból sokkal nehezebb helyzetben vannak utánpótlás korú játékosaink, mint korábban bármikor. A felnőtt keret nagyon erős, komoly célokkal, és ebből adódóan a fiatalok beépítése nehezebb szakmai feladat, még akkor is ha ugyanolyan fontos az utánpótlás, mint a piramis teteje. Éppen ezért örömteli a bejelentés, hogy Faluvégi Dorottya a közeljövő alapembere lehet. Rendkívül jó mentalitású, szorgalmas, okos lány. Jó példakép hasonló korú és fiatalabb társai számára. Nagyon remélem, hogy többen követik majd őt, amire nagy esélyt látunk."