UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-09-29 16:52

Tehetséges korosztály

Tehetséges korosztály bontogatja szárnyait. Ez derült ki Egerben, a fiúk országos serdülőbajnokságán. A hazai ökölvívók taroltak, a legnagyobb felfedezettet is ők adták: Berecz Lionel nevét máris érdemes megjegyezni. Dorkó Péter főszervező értékel.

Nagy-Pál Tamás Egerben találkoztak a serdülő korosztály legjobbjai, ugyanis a helyi szakosztály rendezte a fiúk országos bajnokságát. Dorkó Péter főszervező duplán örülhetett a torna végén, mert a meglátása szerint színvonalas rendezvényen vannak túl, ráadásul a házigazdák nyerték a csapatversenyt.
Dorkó Péter
Dorkó Péter
„Negyvenhét egyesület száznegyvenkét versenyzője lépett a kötelek közé – kezdte Dorkó. – Remek mérkőzéseket láthattunk, a fiatalok jól felkészültek. Úgy érzem, mindenki jó szájízzel térhetett haza.” Természetesen, ahogy az lenni szokott, voltak simább és igen szoros súlycsoportok is. „A schoolboys Eb-n aranyérmes Baranyai József és Barbosu Tibériusz a hazai mezőnyt is uralta, de 43, 50 és 52 kilóban óriási csaták voltak. Utóbbiban a nyári kontinenstorna két bronzérmese már az első fordulóban összecsapott, ugyanis az életkori sajátosságok miatt a serdülők között még nincs kiemelés. Összességében nekem úgy tűnt, nagyon erős ez a korosztály, ügyesek a fiatalok, és van bennük fantázia. Jók a kilátásaink.” Ahogy az egri szakosztálynak is, amely megnyerte a csapatversenyt. „Szépen kijött a lépés, minden versenyzőnk becsületesen felkészült. Két első, egy második és négy harmadik helyet szereztünk, megelőztük a Vasast. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mindenki hatalmasat harcolt, vesztes meccseiken is alaposan megizzasztották ellenfelüket.” Így talán nem elfogultság mondatja azt Dorkóval, hogy saját versenyzője volt a torna legnagyobb felfedezettje Berecz Lionel (címlapfotón a dobogó tetején, agriasport.hu) személyében. „Még csak elsőéves serdülő, vagyis mindössze tizenhárom éves, de magabiztosan uralta a súlycsoportot. A tehetsége, a szorgalma és a családi háttere is megfelelő ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyen véghez. Persze, ez még a jövő zenéje, hiszen egyelőre azt is nehéz megjósolni, hogy három-négy év múlva mi lesz vele.” A szakember a viadal előtt reményét fejezte ki (ITT), hogy sok szurkolóra számíthatnak és nem is kellett csalódnia. „Jöttek szép számmal, kitűnő hangulatot teremtettek. Egyébként teljesen kulturáltan zajlott a verseny, annak ellenére, hogy előfordult: a szurkolók vagy az edző nem értett egyet a pontozásos eredménnyel. Komolyabb attrocitás persze nem történt, ez a sportág természetes velejárója.”