UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-10-11 16:50

Leánybravúr a portugálok ellen

Kocsán Petra duplájával bravúrgyőzelmet aratott a leány U17-es válogatott Portugália ellen, így hatalmas lépést tett az Eb-elitkörbe jutás felé.

UP-info Mondhatni, sorsdöntő meccsel kezdte a hazai U17-es Eb-selejtező tornát a leány-válogatott, hiszen az előzetes erőviszonyok alapján a portugálokkal lehetett harcban a még továbbjutást érő második helyért. Papíron a szombathelyi találkozó esélyesei a vendégek voltak, de mint Lévay Andrea szövetségi edző honlapunknak elmondta (ITT), volt sanszuk a mieinknek a meglepetésre.
Kocsán gól
Kocsán gól
A mérkőzés első huszonöt perce kiegyenlített játékot hozott, nem forogtak veszélyben a kapuk, a 29. percben Magyarics Zoé révén a mieink előtt adódott az első lehetőség. Nem sokkal később a vezető gól is megszületett: Kocsán Petra léphetett ki középen remek labdával, elvitte a kapus mellett, és a menteni igyekvő védők mellett a hálóba gurított (1-0). A szünet előtt egyenlíthettek volna a portugálok, de Varga Luca résen volt. A fordulás után állandósult a magyar fölény, és az 54. percben újabb góllá érett: Krascsenics Petra adott be a jobbról, a bekkek nem tudtak felszabadítani, Kocsán viszont résen volt, és öt méterről másodszor is betalált (2-0). A hátralévő időben a magyar lányok okosan, taktikusan tartották előnyüket, az ibériaiaknak a szépítésre sem volt esélyük, így maradt a kétgólos különbség a lefújás pillanatában is. A csoport másik találkozóján nem borult a papírforma, Svájc 5-0-ra nyert Azerbajdzsán ellen, így a magyar csapat bravúros győzelmével hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.
Lévay Andrea
Lévay Andrea
- A lányok átérezték ennek a selejtezőnek a fontosságát, játékban fokozatosan javulva, egyre több alkalommal nyerték meg a döntő párharcokat, fordították a maguk javára a játékhelyzeteket - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - A siker azért is kiemelkedően fontos, mert a nemzetközi ranglistákon elénk sorolták a portugálokat. Minden ok megvan a jó kezdés utáni ünneplésre, és bízom benne, hogy ez a siker remek önbizalomnövelő  is. A csapat ellenfele hétfő délután az azeri válogatott lesz, amelyen a három pont megszerzésével akár már két mérkőzés után biztosíthatja helyét az elitkör mezőnyében. U17-es Eb-selejtező, 1. szakasz, 1. forduló Magyarország–Portugália 2-0 (1-0) Gól: Kocsán (32., 54.) Magyarország: Varga – Csányi, Rozmis, Németh, Pilán – Török (Zágonyi 78.) – Grúber (Krascsenics 58.), Szakonyi (Vancsik 69.), Kocsán, Magyarics – Krascsenincs. Svájc–Kazahsztán 5-0  A csoport állása: 1. Svájc 3 pont/5-0, 2. Magyarország 3/2-0, 3. Portugália 0/0-2, 4. Kazahsztán 0/0-5.