UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2014-11-11 17:34

ORV-sikerek Liberecben

Remekül szerepeltek a magyar ifjúsági tornászok a libereci Olimpiai Reménységek Versenyén. Boncsér Krisztián egyéni összetettben az első helyen végzett, Csorvási Soma második lett. A fiúcsapat a dobogó legfelső fokára állhatott, míg a leányok másodikként zártak.

Pusztai Viola A magyar fiútornászok már évek óta uralják a libereci Olimpiai Reménységek Versenyét: korábban Babos Ádám és Dudás Norbert is kétszer diadalmaskodott a tornán. A váltóbotot idén Boncsér Krisztián vette át tőlük, aki egyéni összetettben 78.850 pontot kapott összesítésben, és ezzel az első helyen végzett. – Nagyon jól sikerült a verseny, már a pénteki edzés is jól ment. Különösen a németek érkeztek erős csapattal, nem gondoltam, hogy legyőzhetem az ő tornászaikat, de mindenképpen az volt a célom, hogy felálljak a dobogóra. A viadalt korláton kezdte, amit a nyújtó követett, és a gyűrű kivételével mindegyik szeren hibátlanul mutatta be a gyakorlatát
Forrás: MOATSZ
Forrás: MOATSZ
– Nem nagyon néztem a többieket, próbáltam csak a saját feladatomra koncentrálni. Minden szer után kiírták a pontszámokat, a negyedik után már négy ponttal vezettem, akkor éreztem, hogy meglehet az első hely. Köszönöm az edzőimnek a felkészítést, és azt hogy mindig biztattak. Fazekas Csaba, az ifjúsági fiúválogatott edzője honlapunknak elmondta, Boncsér Krisztián mellett a második helyen végzett Csorvási Soma és a negyedik Kiss Balázs teljesítménye is dicséretes, mint ahogy a Boncsér Krisztián, Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Siket Olivér alkotta csapat is kiválóan szerepelt, hiszen a németeket és a lengyeleket megelőzve állhatott fel a dobogó legfelső fokára. – Ez a verseny tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt, megnéztük, hogyan alkalmazkodnak a fiatalok az eltérő versenykörülményekhez, és miben kell még fejlődniük. A libereci torna csak az egyik állomása volt az EYOF-felkészülésnek. A leányok is jól szerepeltek a libereci viadalon: a Dévai Boglárka, Honti Kitti, Kovács Zsófia, Székely Dóra, Balogh Patrícia, Katona Barbara összeállítású csapat 202.700 ponttal a második helyen zárt Nagy-Britannia (209.650) mögött. Egyéni összetettben Dévai 51.350 ponttal az ötödik, míg Kovács 51.300-zal a hatodik helyet szerezte meg.