UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2014-12-08 08:21

Nagy elődök nyomában

Gálfi Dalma szenzációs formában van. Két felnőttviadalon diadalmaskodott, majd első magyarként megnyerte a mexikói A kategóriás versenyt, ő lett az amerikai Eddie Herr bajnoka is. Olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Jelena Jankovics, Ana Ivanovics vagy Dominika Cibulková.

UP-info Amikor Gálfi Dalma két hete egyesben, Stollár Fanny pedig párosban megnyerte az A kategóriás juniorviadalt, a Mexikóvárosban rendezett III Abierto Juvenil Mexicanót, azt írtuk: a két tornagyőzelem remek hangolás az év végi amerikai viadalokra, az Eddie Herr-re és az Orange Bowl-ra. Nos, Gálfi ezt igazolta.
Gálfi Dalma (jobbra) a trófeával Forrás: eddieherr.com
Gálfi Dalma (jobbra) a trófeával Forrás: eddieherr.com
Az MTK tizenhat éves teniszezője elképesztő formában van. Az után, hogy a közelmúltban két felnőtt tornát is megnyert, majd diadalmaskodott a már említett rangos mexikói juniorversenyen, az I. kategóriás Eddie Herren is legyőzhetetlennek bizonyult. Az ellenfelei olyannyira nem találták rajta a fogást, hogy a döntőig vezető hét meccs mindegyikét sima két szettben nyerte. A fináléban az ötödik kiemelt román Rusé-val találkozott, akit 6-4, 7-5-re győzött le. Gubacsi Zsófia és Kapros Anikó után ő a harmadik magyar, aki nyert a leányok U18-as versenyében, s olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint a szerb Ana Ivanovics és Jelena Jankovics, vagy a szlovák Dominika Cibulková. Stollár Fannynak egyesben az U14-es mezőnyben sikerült ez két évvel ezelőtt, idén pedig hajszál választotta el a finálétól: éppen a Gálfi által legyőzött román leánytól kapott ki 6-3, 6-4-re az elődöntőben. A fiúk mezőnyében szereplő Valkusz Máté a legjobb tizenhat között szenvedett 6-2, 6-4-es vereséget attól a lengyel Hurkacztól, akit a négy között a későbbi győztes amerikai Opelka vert meg. Párosban már kevesebb siker jutott a magyaroknak: Gálfi, Stollár és Udvardy Panna is az első körben búcsúzott, míg Valkusz vietnami párjával a negyeddöntőben nem bírt az első kiemelt dél-koreai kettőssel, így neki a legjobb nyolc jelentette a végállomást. Gálfi Dalma nem, Stollár Fanny és Valkusz Máté viszont indul a hétfőn kezdődő, szintén I. kategóriás amerikai Orange Bowl-on. A harmadik magyar résztvevőnek, Udvardy Pannának egyesben nem sikerült túljutnia a selejtezőn. (Főoldali fotónk forrása: Susan Mullane)